Ingezonden persbericht


Persbericht

McDonald's test draadloos internet en mcdonald's televisie

AMSTERDAM/SLOTEN, 20 mei 2003 - McDonald's start een test met draadloos internet en McDonald's televisie in vier McDonald's restaurants. Na de succesvolle invoering van de Internetzuilen in diverse McDonald's restaurants, waarbij gasten gratis op Internet kunnen surfen, wil McDonald's de service aan haar gasten op het gebied van (interactieve) media hiermee uitbreiden. McDonald's restaurant Sloten heeft de primeur. Later volgen de McDonald's restaurants Den Haag-Grote Marktstraat (21 mei), Beuningen (30 mei) en Arnhem-Rijnstraat (6 juni).

Draadloos Internet (Wi-Fi)
Naast de Internetzuilen voor alle gasten, wil McDonald's ook de zakelijke gast de gelegenheid geven tijdens het verblijf in haar restaurants, zijn/haar e-mail te lezen/versturen danwel agenda of het intranet te raadplegen. Bedrijven kunnen hun werknemers abonneren, zodat deze met hun eigen laptop en draadloze netwerkkaart van de nieuwe Wi-Fi faciliteiten gebruik kunnen maken.

McDonald's Televisie
Naast de internetzuilen en Wi-Fi worden er in de testrestaurants een aantal televisieschermen gemonteerd waarop een gevarieerd programma wordt vertoond. Zo kunnen gasten tijdens het eten van een Big Mac genieten van diverse tekenfilms, sportfragmenten en muziekclips.

Internetzuilen

Op speciaal ontworpen Internetzuilen kunnen de gasten van McDonald's, binnen een afgeschermd en beveiligd Internet, van verschillende diensten gebruik maken. Zo is het onder meer mogelijk e-mail op te vragen, online kranten te lezen, het weerbericht te bekijken, lokale VVV-informatie op te vragen en spelletjes te spelen. Uiteraard is ook de uitgebreide Internetsite van McDonald's op de zuilen te bezoeken. Om alle gasten de gelegenheid te geven van deze gratis diensten gebruik te maken, herstart het systeem elke tien minuten.

Partners

De bovengenoemde (interactieve) mediasystemen worden geleverd door een groep van partnerbedrijven. Net-Point NMS is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van innovatieve multi-media oplossingen. IBM is verantwoordelijk voor het ontwerp van de technische architectuur en de gehele systeem-integratie. Hierbij ligt de focus op een veilige en efficiënte koppeling van de producten van alle partners in dit project. Cisco Systems verzorgt de connectiviteit door middel van routers en switches en Aironet accesspoints voor het draadloze netwerk, waarbij de beveiliging en beschikbaarheid van de Internetverbinding centraal staat. Philips brengt zijn deskundige kennis in op het gebied van displays.
---


Ingezonden persbericht