Priority telecom lanceert metrolan -

De nieuwe generatie wide area networks op basis van ethernet

Amsterdam, 20 mei 2003 - Priority Telecom, aanbieder van telecommunicatie-diensten voor de zakelijke markt, kondigt vandaag de introductie aan van MetroLAN, een op Ethernet gebaseerde dienst waarmee zakelijke gebruikers lokale LANs met zeer hoge capaciteit, lagere kosten en hogere flexibiliteit kunnen verbinden.

De MetroLAN oplossing biedt diverse belangrijke voordelen die bedrijven helpen bij het bereiken van hun zakelijke doelstellingen:


1. MetroLAN biedt de voordelen van een 'plug en play' Ethernet netwerk.

MetroLAN biedt meer flexibiliteit en lagere kosten door gebruik van de bewezen en de-facto netwerk standaard voor Local Area Netwerk (LAN) omgevingen; Ethernet. Beschikbaar in 10 en 100 Mbps en 1 Gbps, wordt MetroLAN direct aangesloten op bestaande hubs, switches, routers of zelfs servers. Voor de klant zijn geen additionele investeringen in hardware noodzakelijk.


2. MetroLAN stelt bedrijven in staat snel te reageren op veranderende omstandigheden.

Met MetroLAN kunnen klanten gemakkelijk veranderingen in verkeer, locaties en applicaties opvangen. MetroLAN biedt bandbreedte op aanvraag door een unieke combinatie van gegarandeerde bandbreedte niveaus en gratis 'bursting' capaciteit voor verkeerspieken. Het is eenvoudig om kantoren toe te voegen aan het netwerk dankzij MetroLANs' geavanceerde any-to-any communicatie. Er is slechts één Ethernet poort nodig om een kantoor met alle andere kantoren in het eigen bedrijfsnetwerk van de klant te verbinden. Snelle uitbreiding van capaciteit en netwerk zorgen voor een zeer flexibele netwerkplanning binnen een eenvoudige netwerkstructuur.


3. MetroLAN verbetert de interne communicatie binnen een bedrijf.
MetroLAN is ideaal voor de integratie van data, spraak, video en Internet verkeer in een enkel netwerk, waarmee het interne communicatie netwerk sterk wordt vereenvoudigd. Hoge capaciteit tegen lage kosten per megabit zorgen voor een sneller netwerk en een hogere productiviteit per werknemer. Het netwerk beheer wordt verbeterd doordat klanten hun MetroLAN verkeer en kwaliteit zelf kunnen monitoren via een geavanceerde real-time webinterface.


4. MetroLAN bespaart netwerk kosten.

"MetroLAN verlaagt de algehele kostenbasis van ICT netwerken voor klanten aanzienlijk", aldus David Chadwick, CEO van Priority Telecom. "De eenvoudige netwerkstructuur betekent minder verbindingen. De schaalbare, goedkope bandbreedte maakt een centrale ICT data center strategie mogelijk, met aanzienlijke besparingen op het gebied van hardware, IT licentie-, en personeelskosten. Disaster recovery en real-time data duplicatie zijn tegenwoordig belangrijke aandachtspunten. Voor deze toepassingen is MetroLAN de krachtigste oplossing op de markt."

MetroLAN is direct beschikbaar in de regio's Amsterdam, Haarlem en Hilversum en zal worden gelanceerd in 145 steden in ons land via het 8.000 km lange glasvezelnetwerk van Priority Telecom, het grootste alternatieve netwerk van Nederland.

Priority Telecom N.V.

Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een aanbieder van telecommunicatiediensten voor de zakelijke markt die zich voornamelijk concentreert op haar belangrijke stedelijke markten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high speed internet toegang, private data netwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en spraakdiensten aan meer dan 7.700 zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke en nationale telecommunicatieaanbieders en maakt hierbij optimaal gebruik van haar fijnmazige stedelijke glasvezelnetwerk en haar ervaren lokale salesteams. Priority Telecom is genoteerd aan Euronext Amsterdam met het symbool "PRIOR". Nieuws en informatie is te vinden op www.prioritytelecom.com.

Voor meer informatie over MetroLAN kunt u contact opnemen met:

Ronald Schapendonk
Priority Telecom Nederland b.v.
tel: 020 778 2500
mob: 06 5 050 0546
rschapendonk@prioritytelecom.nl

http://www.prioritytelecom.nl/NL/news/news_metrolan.asp


---- --