Gemeente Groningen

maandag 19 mei:
Gemeente en Natuurmonumenten werken samen aan toekomst Hoe ziet de toekomst van recreatiegebied Kardinge eruit? Die vraag staat centraal in de 'Ontwikkelingsvisie Kardinge'. Bij het uitvoeren van de ontwikkelingsplannen voor dit unieke gebied voor sport, recreatie en natuur gaat de gemeente Groningen nauw samenwerken met de Vereniging Natuurmonumenten.
Op 22 mei a.s. vindt in sportcentrum Kardinge een informatiebijeenkomst plaats over de Ontwikkelingsvisie Kardinge. Tijdens de bijeenkomst zullen de gemeente en de Vereniging Natuurmonumenten de toekomstplannen voor Kardinge nader toelichten. De bijeenkomst is bedoeld voor bewoners van de omliggende wijken, ondernemers en andere betrokkenen en geĂŻnteresseerden. De aanvang is om 20.00 uur.

Recreatiegebied Kardinge bestaat sinds 1989. In december 2000 is een evaluatieonderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat Kardinge een belangrijke functie voor stad en regio vervult, zowel op recreatief en economisch gebied. Om de recreatieve en economische mogelijkheden van Kardinge verder uit te bouwen, maar ook om het omliggende natuurgebied verder te ontwikkelen is de ontwikkelingsvisie opgesteld. Het plan gaat over de komende vijftien jaar.

In de ontwikkelingsvisie wordt het gebied in drie delen verdeeld. Een intensieve gebruikszone, een overgangszone en een extensieve gebruikszone. De intensieve gebruikszone ligt het dichtst bij de stad. In dit deel van het gebied liggen de meeste recreatievoorzieningen, zoals de ijs- en zwembaden en de recreatieheuvel. Dit gedeelte van Kardinge biedt ruimte voor meer recreatievoorzieningen in de toekomst. De overgangszone is het middelste gedeelte: een parkachtig gebied. Het vormt de verbinding met het oostelijk deel van het gebied: de extensieve gebruikszone. Hier ligt de nadruk op rust, natuur en landschap. Ook in de toekomst blijft dit zo. Het gebied leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld fietsen, wandelen en paardrijden. Natuurmonumenten krijgt de natuurdelen in de extensieve zone in erfpacht en beheer.

De ontwikkelingsvisie Kardinge ligt vanaf 23 mei tot en met 4 juli voor inspraak ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum aan de Kreupelstraat.