Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-05-2003
Mediabericht 20 mei (14.00 uur)

Man aangehouden op verdenking van ontucht

KERKRADE De politie heeft maandagmorgen een 60-jarige inwoner van Kerkrade aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met kinderen en pogingen daartoe. Het onderzoek is gestart naar aanleiding van de melding van een schennispleging die plaatsvond op 29 april jongstleden in Maasbracht. In samenwerking met de politie Limburg-Zuid werd de man in zijn woning aangehouden.

Inmiddels is gebleken dat de man tevens in verband kan worden gebracht met de aanranding van een destijds vijf jarig jongetje bij een voetbalveld in Posterholt, die plaatsvond op 6 oktober 2001. Deze zaak is in december van dat jaar tevens behandeld in het opsporingsprogramma De Gouden Tip.

De verdachte heeft inmiddels een aantal bekennende verklaringen afgelegd, waaronder ook een zaak die nog niet bij de politie gemeld is. Rond Koninginnedag probeerde de verdachte naar eigen zeggen een jongen bij een school aan de Populierenlaan in Echt te verleiden tot het dulden van ontuchtige handelingen. De jongen is hier niet op in gegaan. Het is belangrijk voor het verdere onderzoek dat de betrokkene dit voorval alsnog meldt bij de politie in Echt. Dit geldt tevens voor andere zaken die nog niet bekend zijn bij de politie. De politie is tijdens het onderzoek een aantal andere zaken tegengekomen waarbij een oudere man kinderen benadert, die vooralsnog niet in verband kunnen worden gebracht met de 60-jarige. Het onderzoeksteam sluit daarom niet uit dat het hier om een andere man gaat.

De politie Echt vraagt derhalve om alert te blijven op verdachte situaties en deze direct te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).