Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

20-05-2003
Toelage uitwonende studenten

Ouders (of verzorgers) of uitwonende studenten kunnen in aanmerking komen voor een aanvullende gemeentelijke toelage van 113,45 per maand.

Bij een inkomen lager dan 26.966,30 ontvangt u de maximale toelage van 113,45 per maand. Is uw inkomen hoger dan dit bedrag dan neemt de tegemoetkoming met elke meerverdiende euro langzaam af.

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze toelage? Dien dan toch een aanvraag in.

Aanvragen toelage
Voor 1 oktober 2003 moet uw aanvraag voor een toelage voor het studiejaar 2003/2004 bij de gemeente binnen zijn. Samen met het aanvraagformulier moet u ook de volgende bijlagen indienen:
* de beschikking van de Informatie Beheer Groep over de tegemoetkoming in de schoolkosten voor het betreffende studiejaar;
* een bewijs waaruit blijkt dat de studerende uitwonend is;
* een bewijs waaruit blijkt dat de studerende is ingeschreven aan de onderwijsinstelling.

Let op! Het is van belang dat een aanvraag voor een tegemoetkoming in de schoolkosten uit hoofde van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten zo spoedig mogelijk wordt ingediend bij de Informatie Beheer Groep. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar via de onderwijsaanstelling waaraan uw zoon of dochter is ingeschreven of via het volgende internetadres: www.ib-groep.nl.

Aanvraagformulieren om voor het studiejaar 2003-2004 in aanmerking te komen voor een toelage zijn verkrijgbaar bij de afdeling Welzijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.J. Werkman van de afdeling Welzijn, tel. 0519-555577.

---

© 2002 Gemeente Ameland