Gemeente Hoogeveen

21 mei 2003

* GS de provincie in met toelichting op POP II *
* Vergadering gemeenteraad *

* Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften *
* Wijkbeheerposten gesloten *

* Spreekuren wethouders gaan niet door *

* Vrijwilligers schreven archieven over *
* Melden kapotte openbare verlichting bij buurtbeheer *
* Veel amateurkunst tijdens Cascadedagen Hoogeveen *
* Voorlichtingsavond start openbare school Wolfsbos *
* Voorlichtingsavond brandweer *

* Negende Avondvierdaagse in Hoogeveen en omgeving *
* Oktobermaand Kindermaand 2003 *

+ Uitgifte bouwkavels Elim Zuid-West *
+ Meldingen algemene maatregelen van bestuur *
+ Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen Milieubeheer *
+ Kennisgeving *

+ Kapvergunningen *

+ Verleende bouwvergunningen *

+ Vrijstelling artikel 19, lid 2 Wet Ruimtelijke Ordening *
+ Intrekken van gehandicaptenparkeerplaats op kenteken *
+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *
Vier avonden aandacht voor nieuw provinciaal omgevingsplan GS de provincie in met toelichting op POP II
Het college van gedeputeerde staten gaat van maandag 26 mei tot en met woensdag 4 juni de provincie in. Tijdens vier bijeenkomsten, die beginnen om 20.00 uur, presenteren zij het voorontwerp van het nieuwe provinciaal omgevingsplan (POP II). Dit plan bevat de voornemens voor het omgevingsbeleid voor de periode 2004-2010. Ook komt in het plan de herziening van de provinciale milieuverordening en de provinciale verordening waterhuishouding aan de orde. Het voorontwerp met de nieuwe regelgeving vormt de basis voor de discussie met burgers, overheden en andere doelgroepen.

Data en locaties van de presentaties

* Maandag 26 mei: Restaurant Pompstee, Brink 25, Roden
* Dinsdag 27 mei: Zalencentrum Hofsteenge, Hoofdstraat 25, Rolde
* Dinsdag 3 juni: Restaurant-Partycentrum Welgelegen, Oosterhesselerweg 20, Oosterhesselerbrug

* Woensdag 4 juni: Park Frederiksoord, Maj. van Swietenlaan 1-A, Frederiksoord.

Reacties van burgers en doelgroepen

Tijdens de presentaties van 26 en 27 mei en 3 en 4 juni kunnen burgers en andere belanghebbenden kennismaken met het Provinciaal Omgeving Plan. Het voorontwerp met de bijbehorende documenten ligt van 26 mei tot en met 7 juli ter inzage. U kunt het inzien bij de Stafgroep Communicatie van de provincie, de Drentse gemeentehuizen, waterschapshuizen en bibliotheken.

In de periode van 26 mei tot en met 7 juli kunnen geïnteresseerden reageren op het plan. Op basis van alle reacties wordt in de tweede helft van 2003 het ontwerp POP II gemaakt. Vervolgens begint eind 2003 de wettelijke inspraakprocedure op het ontwerp. Het streven is het vaststellen van het definitieve omgevingsplan in mei 2004 door provinciale staten.

Het voorontwerp en de grote plankaarten kunt u bekijken op www.drenthe.nl. Voor 10 kunt u het voorontwerp inclusief plankaarten bestellen bij de Stafgroep Communicatie.

Vergadering gemeenteraad

De gemeenteraad vergadert op woensdag 28 mei in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staan onder ander de volgende punten:
* Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning.
* Structuurvisie 2015-2030 (fase 2 en het plan van aanpak fase 3)
* Bestemmingsplan Prostitutiebedrijven.

* Notitie 'verzelfstandiging van het openbaar basisonderwijs in de gemeente Hoogeveen'.

* Rapport onderzoekscommissie jaarrekening 2001.
* Jaarrekening en jaarverslag 2002.

* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2003.
Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt openbare hoorzittingen op woensdag 28 mei in het gemeentehuis.

* 11.45 uur: bezwaarschrift van H. Okken namens TOP Caravans tegen het verwijderen van een aantal reclame-uitingen. Commissiekamer 1.
* 13.15 uur: bezwaarschrift van Koninklijke Horeca Nederland tegen een vergunningverstrekking aan de Hoogeveens Ondernemers Vereniging voor een evenement op Koningingedag. Commissiekamer 2.
* 14.15 uur: bezwaarschrift van de heer L.A. de Graaf, tegen een vergunning voor het kappen van 6 eiken aan Siberie 1 in Tiendeveen. Commissiekamer 2.

* 14.45 uur: bezwaarschrift van Meto Trailer Bouw B.V. tegen een aanschrijving van burgemeester en wethouders tot verwijdering van een reclame-uiting. Commissiekamer 2.

* 15.15 uur: bezwaarschrift van Domesta Woonstichting tegen de weigering van een vergunning voor de bouw van 18 woningen aan de Wethouder Robaardstraat. Commissiekamer 2.
Wijkbeheerposten gesloten

Alle wijkbeheerposten zijn gesloten op donderdag 29 mei (hemelvaartdag) en vrijdag 30 mei.
Woensdag 21 mei t/m vrijdag 23 mei

Prof. Titus Brandsmaschool. De container staat van woensdag 8.00 uur tot vrijdag 12.00 uur achter de school op het Blankensplein. Donderdag 22 mei
Juliana van Stolbergschool. Het papier wordt opgehaald van 18.30 uur t/m 21.30 uur.
De Krullevaar. Het oud papier wordt opgehaald vanaf 18.30 uur. Het Blokland. Het oud papier wordt opgehaald van 18.00 t/m 20.00 uur. Het papier moet goed gebundeld aangeboden worden. Het oud papier kan ook naar een container op het evenemententerrein aan de Mr. Kosterweg gebracht worden van 18.00 uur tot 20.00 uur..
Spreekuren wethouders gaan niet door
De spreekuren op maandag 26 mei van de wethouders Leistra en Stoefzand komen te vervallen. Het spreekuur van de andere wethouders gaat gewoon door. De burgemeester en wethouders houden elke maandag spreekuur van 13.30 uur tot 14.30 uur. Voor een afspraak met de burgemeester kunt u bellen met 291253. Voor een afspraak met één van de wethouders kunt u bellen met 291255.
Collecten
Deze week wordt er gecollecteerd voor het Nationaal Epilepsie Fonds en De Macht van het Kleine
Vrijwilligers schreven archieven over
Vorige week woensdag ontving wethouder voor cultuur Sjoukje de Haan een groep bevlogen vrijwilligers in het raadhuis. Aanleiding was de voltooiing van een waar monnikenwerk. De afgelopen jaren waren vrijwilligers vele woensdagochtenden aan het werk in de studiezaal van het gemeentearchief, eerst in het raadhuis, later in het gebouw aan De Vos van Steenwijklaan. Daar schreven zij talloze registers van de burgerlijke stand over. Om ze veilig te stellen voor het nageslacht, historici en genealogen raadplegen de archieven veelvuldig, maar ook om ze toegankelijk te maken via de moderne media. Wethouder De Haan bedankte de vrijwilligers voor hun grote inzet. Drs. J. Bos van het Drents Archief verzorgde een presentatie van GenLias/DrenLias, het genealogisch zoekprogramma op Internet.

Wethouder Sjoukje de Haan en beheerder van de studiezaal, Bertie Roemahlewang (op de rug gezien) in gesprek met enkele vrijwilligers (foto: Gerrit Boer)

Nummer van lantaarnpaal belangrijk

Melden kapotte openbare verlichting bij buurtbeheer

Sinds vorig jaar coördineert Buurtbeheer de meldingen van kapotte openbare verlichting. Als er bij u in de straat een lantaarnpaal of de verlichting van een ANWB-bord kapot is geeft u dan uw straatnaam en het nummer op de paal of het verlichtingspunt door aan uw wijkbeheerder. De straatnaam en het nummer van de lantaarnpaal zijn van belang om een snelle afhandeling te garanderen. Op die manier weet Buurtbeheer precies om welk lichtpunt het gaat.

Reparaties

Buurtbeheer en Rendo repareren de kapotte lampen binnen twee weken. Wanneer u het gevoel heeft dat er een gevaarlijke situatie optreedt, dan kunt u dit uiteraard bij Buurtbeheer melden. In die gevallen zal Rendo de schade zo spoedig mogelijk verhelpen. In Essentgebieden kunt u het beste de locatie zo nauwkeurig mogelijk aangeven. Deze lantaarnpalen zijn niet in alle gevallen voorzien van een nummer.

Buurtbeheer is een samenwerkingsverband gericht op het zorgen voor leefbaarheid in de buurt. Verlichting is ook een onderdeel van de leefbaarheid in uw omgeving. Hieronder vindt u een overzicht met namen en telefoonnummers van wijkkantoren buurtbeheer in uw wijk of dorp. Wijkbeheerder en telefoonnummers Buurtbeheer
Buurtbeheer
Wijkbeheerder

Telefoon

Krakeel

Jan Fluit

0528-231090

Wolfsbos/Zuid

Bart Veuger

0528-267275

Centrum-West/Venesluis

Boy Blokzijl

0528-235424

De Weide

Herman Bakker

0528-234591/278263

Verzetsbuurt/
Oranjebuurt/
Noorderlicht

Johnny Arends

Wijkbeheerpost
0528-236811

Kanaalweg
omgeving Zwembad

Johnny Arends

De Pompe
0528-274816

Noordscheschut

Albert Stoter

De Cirkel
0528-343555

Nieuwlande

Albert Stoter

0528-351455
(Dwarsgat)

Pesse
Stuifzand
Fluitenberg

Albert Stoter

0528-242031
of 0528-291668

Tiendeveen
Nieuweroord
Albert Stoter
0528-341663
of 0528-291668

Elim

Albert Stoter

0528-352084
't Vonder

Hollandscheveld
Nieuw Moscou

Albert Stoter

0528-341460
Het Anker

Het nummer van de lantaarnpaal is erg belangrijk voor een snelle reparatie van de verlichting

Veel amateurkunst tijdens Cascadedagen Hoogeveen

Op de zaterdagen 24 en 31 mei en 7 en 14 juni bruist het van de activiteiten op vier pleinen in Hoogeveen. Dan staat Hoogeveen in het teken van de amateurkunst. Zaterdag begint de achtste editie van de Cascadedagen. Amateurgroepen uit de vier noordelijke provincies laten dan hun kunnen en kunsten aan het publiek zien.

Programma

Van 13.30 uur tot 16.30 uur kan het publiek op vier pleinen aan de Hoofdstraat de kunsten van de groepen aanschouwen. Op het Tamboerplein, het Kerkplein, het RaboCascadepodium en de pleinen bij Hema/ Gerans, zijn om 20 minuten andere groepen te zien. Er zijn onder andere optredens van: Ousmans Fanfare, Flamencogroep Los Pinitos, Schotse dansgroep Highlanddancers, The Clan McBeth Pipe Band en Hofdansgroep Les Gays galants.

De groepen wisselen steeds van plein zodat het publiek rustig van het ene naar het andere plein kan lopen en alles kan zien. Elke groep treedt in principe drie keer op. Tijdens de Cascadedagen worden folders met daarop het programma. Ook is het programma vermeld op de borden bij de pleinen.

Voorlichtingsavond start openbare school Wolfsbos

De gemeente houdt maandag 26 mei een voorlichtingsavond over openbaar onderwijs in de wijk Wolfsbos. Als er voldoende aanmeldingen zijn, wil de gemeente beginnen met basisonderwijs voor de groepen 1 en 2 en/of een gecombineerde groep van 1, 2 en 3 in multicultureel centrum de Vink. Deze vestiging wordt een onderdeel van basisschool het Spectrum. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in wijkgebouw de Wolfsbos.

Bovenschools directeur J. Slagter licht op deze avond het onderwijsinhoudelijk concept van de nieuwe locatie toe. Daarnaast is adjunct-directeur F. Swanenburg van O.B.S. het Spectrum op deze avond aanwezig. Ook kunt u op deze avond uw kind aanmelden voor het openbaar onderwijs in Wolfsbos.

De gemeente Hoogeveen heeft de afgelopen maanden in een onderzoek aan de wijkbewoners gevraagd of zij behoefte hebben aan een openbare school. Uit dit onderzoek, dat anoniem was, blijkt dat 36% van de wijkbewoners hun kind naar het openbaar onderwijs zouden laten gaan, als er een openbare school in Wolfsbos was.
Heeft u vragen over deze voorlichtingsavond, of over de start van dit onderdeel van basisschool Het Spectrum dan kunt u van maandag tot en met woensdag contact opnemen met Angelique Engels, Bureau Openbaar Onderwijs, telefoon: 0528-291415.
Voorlichtingsavond brandweer
Maandag 26 mei houdt de brandweer van Hoogeveen in het kader van de wervingscampagne een voorlichtingsavond. De avond begint om 19.30 uur in de brandweerkazerne aan de Industrieweg 2. Tijdens deze voorlichting wordt algemene informatie over de brandweer verstrekt. Daarnaast wordt verteld wat het werk bij de vrijwillige brandweer inhoudt en wat er van vrijwilligers verlangd wordt. Ook geven brandweerlieden een demonstratie van zaken die vrijwilliger tegen komen tijdens een uitruk. Na de voorlichting is er een rondleiding door de kazerne.
Voor meer informatie over deze avond kunt u bellen met Linda Walkier (0528) 291182
Negende Avondvierdaagse in Hoogeveen en omgevingNu ook 15 kilometer voor individuele wandelaar
Dit jaar zijn er speciaal voor individuele wandelaars 15-kilometerroutes tijdens de Avondvierdaagse.
Een goede voorbereiding op bijvoorbeeld de Vierdaagse van Nijmegen. De Avondvierdaagse is dit jaar van 10 tot en met 13 juni. Deze 15 kilometerroutes zijn alleen voor individuele wandelaars. Daarnaast zijn er net als voorgaande jaren afstanden van vijf en tien kilometer. Hiervoor kunnen scholen en grote gezelschappen zich inschrijven. De start is op dinsdag en woensdag vanaf voetbalvereniging De Weide. Donderdag en vrijdag is de start bij voetbalvereniging Hoogeveen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Sportstimulering Hoogeveen. De stichting is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Telefoon (0528)- 291463. Oktobermaand Kindermaand 2003
Maandag 26 mei begint om 16.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst in Drents museum voor het project Oktobermaand Kindermaand. Tijdens dit project houden culturele instellingen in oktober op zondagmiddag gratis activiteiten voor leerlingen van de basisschool. Dit jaar is ook de eerste zaterdagmiddag van de maand gratis toegankelijk. Het doel is kinderen op een laagdrempelige en bijzondere manier kennis laten maken met kunst en cultuur. Aanmelden
Voor de tweede editie van Oktobermaand Kindermaand kunnen culturele instellingen, maar ook individuele kunstenaars zich nu aanmelden. Zij worden dan opgenomen in een programmaboekje dat alle leerlingen van de basisscholen in Drenthe ontvangen.
Meer informatie
Culturele instellingen die willen/kunnen meedoen aan Oktobermaand Kindermaand, vragen hebben over het project of zich willen aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst, kunnen contact opnemen met Marieke Vegt van Kunst & Cultuur Drenthe: mariekevegt@kcdrenthe.nl , 0592-336999 MededelingenUitgifte bouwkavels Elim Zuid-West
In het bestemmingsplan Elim Zuid-West worden door de gemeente acht bouwkavels uitgegeven voor twee onder één kap woningen. Met ingang van 15 mei 2003 kunt u zich hiervoor inschrijven bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis aan het Raadhuisplein.
Hier zijn ook de tekening, bestemmingsplanvoorschriften en de inschrijf- en verkoopvoorwaarden te verkrijgen. De kavels zijn bestemd voor particuliere woningbouw. De verkoopprijs per vierkante meter is 124,00 (exclusief 19% BTW)
Inschrijving is mogelijk tot en met vrijdag 13 juni 2003. De kosten hiervoor zijn 225,00. Aan iedere inschrijver wordt door de gemeente een inschrijfnummer verstrekt. Partners mogen zich niet afzonderlijk inschrijven. Met medewerking van een notaris wordt via loting bepaald aan welke belangstellende een grondaanbieding wordt gedaan. Aan de volgende voorwaarde moet worden voldaan:

* De bouwterreinen worden alleen uitgegeven aan gegadigden met een economische en/of sociale binding of gegadigden waarvan de levenspartner een economische en/of sociale binding heeft:
+ - werken in Elim

+ - geboren zijn in Elim

+ - wonen of gewoond hebben (minimaal 1 jaar) in Elim
* ouders wonen in Elim

* Uitgezonderd van loting zijn zij die reeds in het bezit zijn van een kavel in het bestemmingsplan Elim Zuid-West. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Olde van de afdeling Grondzaken en Eigendommen, tel. 291753.
Meldingen algemene maatregelen van bestuur
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in de periode van 26 maart 2003 tot en met 2 april 2003 twee meldingen zijn ontvangen van inrichtingen die vallen onder een Algemene Maatregel van Bestuur als bedoeld in artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer.

De navolgende meldingen zijn ingediend:

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen Milieubeheer
* Autobedrijf Kroeskop B.V., voor het veranderen van de inrichting gelegen aan de Industrieweg 92 te Hoogeveen. Tevens wordt een autowasplaats aangelegd.

Besluit voorzieningen en installaties Milieubeheer
* Lareco Nederland B.V., voor het oprichten van een olie-afscheider met striptoren om het grondwater te zuiveren, gelegen aan het Prins Mauritsplein 14 te Hoogeveen.

U kunt de meldingen vanaf donderdag 22 mei op werkdagen tijdens kantooruren inzien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Er kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van de verzoeken van:

* De heer J. Schonewille om tot intrekking over te gaan van de op 15 december 1981 verleende milieuvergunning voor een agrarisch bedrijf, waaronder legkippen, gelegen aan de Noorderhoofddiep 14 te Nieuweroord;

* Mevrouw W. Melissen-Speelman om tot intrekking over te gaan van de op 29 december 1993 verleende milieuvergunning voor een fotopersbureau en paardenhouderij gelegen aan de Molenhoek 16 te Pesse;

* De heer T. Koopman om tot intrekking over te gaan van de op 8 februari 1982, november 1988 en 4 juni 1996 respectievelijk verleende oprichtings-, uitbreidingsvergunning en ambtshalve wijziging inzake vervangende voorschriften voor een veehouderij aan de Beilerstraat 16 te Pesse;

* De heer J. Broens sr. om tot intrekking over te gaan van de op 3 november 1987 verleende milieuvergunning voor een steenhouwerij gelegen aan De Vos van Steenwijklaan 38 te Hoogeveen.

voornemens zijn over te gaan tot het intrekken van vigerende milieuvergunningen.

De reden van de verzoeken zijn gelegen in het feit dat binnen de inrichtingen de voornoemde bedrijfsactiviteiten niet meer worden uitgeoefend.

Na toetsing van de verzoeken is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

De ontwerpbesluiten en andere stukken die op deze zaak betrekking hebben liggen vanaf donderdag 22 mei tot en met donderdag 5 juni 2003 op werkdagen, tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). U kan een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. Op verzoek kunt u de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren inzien. De stukken liggen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).
beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de verzoeken. schriftelijk, tot en met 5 juni 2003, bij ons worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daarvoor moet schriftelijk en tegelijkertijd met bedenkingen bij ons worden ingediend.
bedenkingen hebben ingebracht op de voren omschreven wijze, alsmede te hebben ingebracht tegen de ontwerpbesluiten, naar aanleiding van Kennisgeving

(verklaring van acceptatie melding op grond van artikel 8.19 van de Wet Milieubeheer)

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 8.19 van de Wet Milieubeheer en 6.1 van het Inrichtingen- en Vergunningenbesluit Milieubeheer bekend, dat op 21 mei 2003 meldingen zijn geaccepteerd van:

* Dalery Polyester B.V., Morsestraat 4 te Hoogeveen;
* Hoogeveen Yachting B.V., Dr. Anton Philipsstraat 44 te Hoogeveen;
* Shell tankstation, Alteveerstraat 125 te Hoogeveen;
* Cafe De Molen, Echtenseweg 15 te Hoogeveen.
De meldingen hebben betrekking op:

* het buiten gebruik stellen van onderdelen van de inrichting, vergroten van de montagehal met een magazijn en realisatie van een luifel en kantoor nabij de montagestraat;

* het uitbreiden van het bestaande bedrijf met een loods waarin herstelwerkzaamheden aan boten worden verricht (deze werkzaamheden werden tot dusverre buiten uitgevoerd);

* het verwijderen van vier oude tanks en het herplaatsen van twee nieuwe dubbelwandige tanks;

* het verplaatsen van de in- en uitrit van de parkeerplaats.
De onderhavige veranderingen zijn niet in overeenstemming met de voor de inrichtingen verleende vergunningen of de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften, maar de veranderingen leiden niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan die de inrichtingen ingevolge de vergunningen en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften mogen veroorzaken.

De onderhavige veranderingen leiden niet tot andere inrichtingen dan waarvoor vergunningen zijn verleend. De veranderingen voldoen derhalve aan artikel 8.19 tweede lid, aanhef en onder a. Daarnaast zien wij geen aanleiding voor toepassing van de artikelen 8.22, 8.23 of 8.25 van de Wet milieubeheer, zodat de meldingen door ons zijn geaccepteerd.

De meldingen en de daarbij behorende stukken kunt u van donderdag 22 mei 2003 t/m donderdag 3 juli 2003 op werkdagen tijdens kantooruren inzien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (stadskantoor). U kunt een mondelinge toelichting krijgen..

Belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de besluiten inzake de afgifte van de verklaring kunnen tot en met 3 juli 2003 bezwaar maken tegen de besluiten bij ons college. Daarnaast kan bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het adres is Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* A.J. van Kapel, Zuideropgaande 125, Hollandscheveld, voor het kappen van 6 eiken.

* De gemeente, sector MOW, voor het kappen van 1 els aan de Kroon.
Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Ingekomen bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Jonkers W., uitbreiden van een woning, Lage Landkamp 17, Pesse
* Schmidhamer J.D.G., plaatsen/uitbreiden van een keuken, Schelde 104

* Harens G., uitbreiden van een woning, Wolfsbosstraat 46
* Schonewille H.W., plaatsen van een schutting, Piet Heinstraat 47
* Riezen van P.G., plaatsen van een dakkapel op de woning, De Waring 47

* Vries de E., uitbreiden van een woning, De Punter 1
* Rotmensen F., plaatsen van twee dakkapellen op een woning, Kanaalweg 85

* Kat J., bouwen van een berging/garage, Van Leeuwenhoekstraat 134
* Bouwbedrijf Hartman B.V., plaatsen van dakkapellen op meerdere woningen, Etstoelstraat 18, 20 en 22

* Bouwbedrijf Hartman B.V., plaatsen van een dakkapel op de woning,Van Leeuwenhoekstraat 134

* Gruppen E., bouwen van een erker/luifel, Nicolaas Beetsstraat 28
* Smit H.R., vervangen van een bestaand bijgebouw, Albert Rozemanstraat 38

* Finke H.W., bouwen van een blokhut, De Waring 11
* Harmsen G.H., plaatsen van een carport, Schuttevaer 22
* Pekel J., plaatsen van een carport, De Kievit 32
* Schuur ter H., plaatsen van een dakkapel op de woning, Wethouder Robaardstraat 33a

Reguliere bouwaanvragen

* Nijmeijer H., verbouwen van een voorhuis, Zuideropgaande 44, Hollandscheveld

* Knol H.L., bouwen van een garage/berging, Wethouder Robaardstraat 88

* Mulder A., verbouwen van een garage/berging naar slaapkamer/berging, Noord 215, Noordscheschut
* Korten B., uitbreiden van een ligboxenstal, Molenhoek 15, Pesse
* Neutel K., tijdelijk plaatsen van een woonwagen, De Bolster 46, Hollandscheveld

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Verleende bouwvergunningen

Bouwvergunningen

* Prijs A., uitbreiden van een woning, De Rietgans 35
* Bouwcommissie Gereformeerde Kerk, bouwen van een kerkgebouw, Alteveerstraat

* Frank A.S., bouwen van een snackbar, Beukemaplein
* Drentse-Overijsselse Cooperatie Kaas B.A., bouwen van een poederfabriek, Buitenvaart II (sectie D 4648)

Vrijstelling artikel 19, lid 2 Wet Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het Bestemmingsplan Landelijk Gebied ten behoeve van de bouwvergunning van Drentse-Overijsselse Cooperatie Kaas B.A. voor het bouwen van een poederfabriek op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Buitenvaart II, ten zuiden van de A37 en ten oosten van de Mr. Cramerweg. De bouwvergunning is opgenomen in het overzicht van verleende bouwvergunningen. Aan het eind daarvan is de mogelijkheid tot het maken van bezwaar vermeld.

Lichte bouwvergunningen

* Boer W., uitbreiden van een woning, Cavaljéweg 16, Stuifzand
* Nijmeijer B., uitbreiden van een woning, Van Marleweg 25, Noordscheschut

* Bakker T., uitbreiden van een keuken en bijkeuken, Ferdinand Bolstraat 2a

* Noordstra G.C.J., bouwen van een schuur, De Waring 15
Reguliere bouwvergunningen

* Duinkerken B., plaatsen van een dakopbouw, Stuifzandseweg 8
* Strijker B., bouwen van een hobbyruimte, Krakeel 26b, Noordscheschut

* Kroesen H., bouwen van een berging, carport en hobbystal, Barsweg 9 -11, Hollandscheveld

* Uiterwijk Winkel E., bouwen van een woning met een bedrijfspand, Abraham Niehuesstraat 4b, Hollandscheveld

* Veldman J., bouwen van een rijhal, stalling- en opfokruimte, Meester Pieterswijk 4, Elim

Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.
Intrekken van gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 37/1999, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken werd aangewezen op het Stoekeplein, in te trekken.
Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.
Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).
Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Trasselt, 3^e uitwerking ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* T.K. Afman, voor het uitbreiden van de woning De Drift 15 te Hoogeveen

De bouwaanvraag ligt met ingang van 22 mei 2003 gedurende vier weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Buitengebied Ruinen ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* J. Platen, voor het vernieuwen van schuur en kas op het perceel Molenhoek 13 te Pesse.

De bouwaanvraag ligt met ingang van donderdag 22 mei 2003 gedurende vier weken voor ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.