Gemeente Dongen


Gemeente licht plannen toe tijdens informatieavond 20/5/2003 11:30 Extra parkeergelegenheid bij zwembad De Vennen
Het college van B en W gaat de raad voorstellen om dit jaar nog 42 extra parkeerplaatsen bij zwembad De Vennen aanleggen. Hiermee wil het college de parkeeroverlast in de wijk terugdringen. Deze is met name erg toegenomen na de uitbreiding van De Vennen met een fitness- en saunagelegenheid. Samen met de nieuw te bouwen accommodatie voor De Stormvogels, wordt het tekort in de toekomst op ongeveer 34 parkeerplaatsen geschat . De gemeenteraad stemt waarschijnlijk in juli over het voorstel.

Het voorstel omvat ook het uitbreiden van de westelijke parkeerplaats op het terrein. Deze wordt nu aangesloten op de Oude Baan. Hierdoor moet een natuurlijke overloop naar de Oude Baan ontstaan, waar ook geparkeerd kan worden door de toekomstige bezoekers van De Stormvogels. Deze overloop wordt vooruitlopend op het raadsbesluit de komende maand aangelegd.

Groenplan
Voor de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen moeten 25 bomen worden gekapt. Het college van B en W heeft in haar groenplan opgenomen dat hetzelfde aantal bomen teruggeplant moet worden. De totale kosten voor de uitbreiding van de parkeergelegenheid bedragen 96.000,-

Wethouder A. van Beek: Het is niet de bedoeling dat we met de uitbreiding van accommodaties een parkeerprobleem creëren in de buurt. Met de voorgenomen uitbreidingen hopen we de omwonenden te ontlasten en de accommodaties toegankelijker te maken voor bezoekers.

De plannen voor de uitbreiding worden op 26 mei toegelicht aan omwonenden in het restaurant van zwembad De Vennen. Aanvang: 19.30 uur