Gemeente Zoetermeer

Cameratoezicht Mandelabrug gestart

Vanaf heden is er cameratoezicht op de Mandelabrug. De beelden van deze camera's worden uitgekeken door politiepersoneel in de Geïntegreerde Monitor Centrale (GMC) op het hoofdbureau van de politie in Den Haag. Bij meldingen onderneemt de Zoetermeerse politie actie op basis van onder andere deze beelden. De gemeenteraad had reeds middelen hiervoor beschikbaar gesteld via het project Jeugd en Veiligheid, een subsidie van de rijksoverheid. Uit onderzoek bleek dat met name jongeren zich onveilig voelen op deze locatie.

De afgelopen maanden zijn de camera's geïnstalleerd en zijn de nodige glasvezelverbindingen aangelegd. Daarnaast zijn er in het hoofdbureau van de politie te Den Haag aanpassingen doorgevoerd om de centrale uitkijkpost (GMC) in te richten.

Door het invoeren van cameratoezicht op de Mandelabrug proberen gemeente en politie te bereiken dat passanten en ondernemers zich prettiger en veiliger voelen op de brug die de wijken Rokkeveen en Driemanspolder met elkaar in verbinding stelt.

Laatste wijziging: 20-05-2003