Provincie Utrecht

Persbericht

Handreiking aan Utrechtse ondernemers en gemeenten

Provincie stimuleert gezamenlijk beheer bedrijventerreinen

20-5-2003
Ondernemers en overheid kunnen méér werk maken van parkmanagement: het collectief beheer van een bedrijventerrein. De provincie Utrecht start daarom binnenkort met een aantal acties, bedoeld om parkmanagement in de praktijk te stimuleren.

Het verschijnsel is relatief nieuw en staat daarom nog in de kinderschoenen. Parkmanagement is echter, wanneer het gaat om het duurzaam verbeteren van de aantrekkingskracht van een bedrijvenlocatie, een belangrijk instrument. Zeker momenteel, nu in de provincie Utrecht weinig nieuwe bedrijventerreinen ontwikkeld worden en de kwaliteit van nogal wat verouderde locaties onder druk staat, zijn goede afspraken over het beheer van het bedrijventerrein van vitaal belang geworden.

Parkmanagement is een methode die daarin voorziet, door middel van het afsluiten van een contract tussen alle gevestigde bedrijven en de gemeente over collectieve voorzieningen. Zoals beveiliging van het bedrijventerrein, de milieuzorg, het openbare vervoer, etc. Kennis en ervaring met het invoeren van deze methode van werken is onder de Utrechtse gemeenten nog niet wijdverspreid. De provincie organiseert daarom op 5 juni het symposium "Parkmanagement in de praktijk". Deze bijeenkomst is bedoeld voor Utrechtse gemeenten en ondernemers en bevat een aantal inleidingen over o.a. het provinciale voorbeeldproject parkmanagement in De Wetering (Leidsche Rijn, Utrecht). Ook initiatieven met parkmanagement elders in de provincie, zoals De Grachten (Soest) en De Batterijen (Veenendaal) komen aan bod.

Checklist en training voor Utrechtse gemeenten
Deelnemers aan het symposium kunnen direct na afloop van de bijeenkomst intekenen op een training "Duurzaam Parkmanagement". Verder stelt de provincie een praktische checklist beschikbaar, die gebruikt kan worden om parkmanagement in te voeren bij de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen of het herstructureren van bestaande locaties.

Voor meer informatie over dit symposium dat plaatsvindt in Grand Hotel Karel V en duurt van 14-17 uur kunt u contact opnemen met de sector Economische Zaken van de provincie Utrecht, tel. 030 - 258 3196. U kunt zich aanmelden tot en met 30 mei a.s.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-258 31 96 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl