Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuw sportprogramma voor gehandicapten

20-5-2003
De provincie Utrecht introduceert de komende jaren een nieuw sportprogramma, speciaal bedoeld voor mensen met een lichamelijke handicap. Onder begeleiding van professionele hulp kunnen zij actief deelnemen aan diverse activiteiten die voor hen zijn samengesteld. De provincie stelt hiervoor 135.000 beschikbaar.

De voorbereiding wordt verzorgd door de landelijke stichting 'Gewoon' Sport. In overleg met de betrokken fitnesscentra wordt momenteel een programma afgerond, waarmee wordt gemikt op geïnteresseerd publiek uit de omgeving van Bunschoten en Soest. Voor deze sportinstuif die wekelijks wordt gehouden, zijn al afspraken gemaakt met de gemeenten en sportcentra. In Soest is de keuze gevallen op het Spleasure Centrum, waar vanaf september 2004 op de woensdagavond een aangepast programma wordt verzorgd. In Bunschoten gaat het sportprogramma van start in september a.s. bij vereniging Agilitas, wekelijks op zaterdagochtend. Beide locaties voldoen ruimschoots aan de geschiktheideisen die door 'Gewoon' Sport in het vooronderzoek zijn meegenomen. Na verloop van twee jaar zullen de gemeenten de financiering van deze projecten overnemen.

Netwerk stervensbegeleiding in Eemland
Het sportprogramma is één van de meest opvallende provinciale projecten die gesubsidieerd worden uit een speciaal fonds voor sociale projecten. De provincie Utrecht tuigt daarmee ook een regionaal netwerk op voor stervensbegeleiding (palliatieve zorg) in Eemland en levert een bijdrage aan een nieuwe hospice op de Utrechtse Heuvelrug, waar patiënten worden begeleid die in de laatste fase van hun leven zijn beland.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-258 31 96 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl