Gemeente Stede Broec 20-5-2003
Gun voetganger het trottoir

Gemeenten leggen kilometers trottoir aan voor voetgangers. Dat geldt ook voor Stede Broec. Met name voor ouderen, mensen die slecht ter been zijn en kinderen is een goed en vrij trottoir belangrijk.

Helaas wordt de stoep óók in Stede Broec af en toe gebruikt als fietspad, parkeerplaats voor auto`s en opslagplaats voor bouwmaterialen. Ook overhangend groen en containers belemmeren de doorgang. Voetgangers moeten in al deze gevallen de weg op.

Als gemeente willen we dit ongewenste gebruik van de trottoirs voorkomen en verhelpen. Daar hebben we u voor nodig. Daarom willen we u vragen om te letten op het volgende:

* Zet de auto op de rijbaan. Hierdoor worden auto`s gedwongen langzamer te rijden en hebben voetgangers de beschikking over het voetpad.

* Plaats geen bouwmateriaal op de stoep maar zet het op eigen terrein. Dat voorkomt ook beschadiging van de stoepen.
* Snoei overhangend groen, waardoor het trottoir volledig te belopen blijft.

Het is belangrijk dat het trottoir vrij is van gebreken en obstakels. Heeft u een losliggende tegel of een hinderlijk obstakel ontdekt? Geef dit dan alstublieft aan ons door. Speciaal voor dit soort meldingen hebben wij de mankementenlijn. Wij zorgen ervoor dat de klacht zo snel mogelijk verholpen wordt. Het telefoonnummer van de mankementenlijn is 510 111. U kunt uw klacht ook mailen: gemeente@stedebroec.nl. Meer informatie over de mankementenlijn vindt u op onze website www.stedebroec.nl.