Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen middag,15.35 uur

Ramkraak

WOERDEN- Dinsdagochtend vond een ramkraak plaats in een kledingwinkel aan de Rijnstraat. Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat er een auto met draaiende motor voor een winkel stond. Ter plaatse bleek dat er met de gestolen auto de toegang tot de winkel was verschaft. In een tweede auto was de gestolen kleding gegooid.

Met deze auto reden de verdachten richting de A-12, daar werden zij opgewacht door agenten die de achtervolging inzette. Meeluisterende collegas van de politieregios Hollands-Midden en Rotterdam-Rijnmond haakten ook aan bij de achtervolging. Doordat waarschijnlijk de achterklep niet goed was gesloten, vielen tijdens de vlucht diverse kledingstukken op de snelweg.

De rit eindigde tegen een gevel van een woning in Ridderkerk. De vier personen die in de auto zaten renden onmiddellijk de auto uit. Eén man kon worden aangehouden, een 31-jarige man uit Belgrado. De politie is op zoek naar getuige(n) van de ramkraak. Mocht iemand iets gezien hebben dan kunnen ze contact opnemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer: 0900-8844.

Macht over het stuur kwijt

WOERDEN- Dinsdagochtend vond een ongeval plaats op de Hoge Rijndijk. Rond 07.15 uur reed een 20-jarige man uit Woerden over de Hoge Rijndijk. Hij reed te snel waardoor hij de macht over het stuur kwijt raakte. Hierdoor reed hij via een groenstrook tegen een vluchtheuvel en een boom en kwam tot stilstand tegen een haag.

De man is met rugklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Aanrijding auto-fiets

WOERDEN- Dinsdagmorgen is een fietser aangereden op de Ridderstraat. Een 28-jarige automobilist uit Woerden reed over de Rembrandlaan en sloeg linksaf de Ridderstraat in. Hij verleende, net rijdende in de Ridderstraat, geen voorrang aan de voor hem van rechts komende fietsster. Hierdoor ontstond een aanrijding.

De 60-jarige fietsster uit Woerden liep een bult op aan haar hoofd en diverse schaafwonden.

Gordelcontrole

MAARSSEN- Dinsdag hield de politie op de Zuilense Ring en de Maarssenbroekse Slag een gordelcontrole. Tussen 09.30 en 11.00 uur kregen 16 mensen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.