Gemeente Woudenberg


Positief saldo op jaarrekening Woudenberg

WOUDENBERG, 20 mei 2003 De jaarrekening 2002 van de gemeente Woudenberg is gereed. Het verschil tussen de begroting en de werkelijke kosten en inkomsten is een positief saldo van 406.000,-. Dit bedrag is opgebouwd uit verschillende componenten. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het bedrag voor een gedeelte toe te voegen aan de algemene reserve.

Ieder jaar maakt de gemeente een begroting voor het komende jaar. De begroting wordt vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zogenoemde begrotingsvergadering in november. In de loop van het jaar doet de gemeente uitgaven en ontvangt inkomsten. De jaarrekening geeft inzicht in het verschil tussen de begroting en de werkelijke uitgaven en inkomsten. In het jaar 2002 was dat verschil officieel 1.447.000,-. Dit bedrag is met name ontstaan door een winstneming uit de exploitatie van de nieuwbouwwijk Het Zeeland. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om van dit bedrag een fors gedeelte toe te voegen aan bestaande bestemmingen. Daardoor blijft op de jaarrekening over 2002 een bedrag over van 406.000,-.

Voorgestelde bestemmingen
Ook dit positieve saldo op de jaarrekening krijgt een bestemming. Het college wil 90.000,- gebruiken om het negatieve saldo van de afvalstoffenheffing 2002 op te heffen.
Daarnaast wordt 67.000,- gebruikt voor de reserve van de begraafplaats en wordt het restant ( 249.000,-) aan de algemene reserve toegevoegd.

De gemeenteraad neemt op 26 juni 2003 een beslissing over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.