Politie Zaanstreek-waterland



14:43 19-MEI-03
LOC: MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Auto op zijn kop in de sloot

Een 65-jarige automobilist uit Oudendijk werd ter observatie opgenomen in het Waterland ziekenhuis, nadat hij met zijn auto op zijn kop in een sloot terecht was gekomen. Het slachtoffer reed in de richting van Middenbeemster en kwam door nog onbekende oorzaak op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer terecht. Daar stond een andere auto langs de kant van de weg. In een poging die auto te ontwijken reed de Oudendijker helemaal naar links en kwam in de berm terecht. Daar werd hij door een oplopend talud van een inrit min of meer gelanceerd, waardoor hij met zijn auto in de sloot kwam. De bestuurder van de andere auto, een 55-jarige man uit Westbeemster, wist het slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. De man mankeerde niets, maar werd uit voorzorg toch opgenomen. Zijn auto is total loss.

16:09 19-MEI-03
LOC: PURMEREND, KRUISING LAAN DER CONTINENTEN MET DE AZIELAAN

Rugletsel na kop-staart aanrijding

Een 28-jarige automobiliste uit Purmerend werd met rugletsel in het Waterland ziekenhuis opgenomen na een kop-staart aanrijding. Zij stond te wachten voor het verkeerslicht en trok juist weer op, toen zij aan de achterzijde werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit Purmerend. Deze had te laat in de gaten dat de auto voor hem had stilgestaan en net optrok. Daardoor reed hij in volle vaart tegen de achterzijde van die auto. Zijn auto liep zware schade aan de linkervoorzijde op. De auto van het slachtoffer raakte total loss, omdat het dak daar door de brandweer vanaf moest worden gehaald om het slachtoffer daar veilig uit te halen.

21:02 19-MEI-03
LOC: VOLENDAM, DE STIENT

Jeugd moet troep opruimen

Een surveillance-eenheid van de politie trof een grote groep jeugd aan achter De Stient. De groep had ter plaatse het terrein heringericht als vuilnisbelt, maar dat was niet in overeenstemming met het bestemmingsplan. Derhalve heeft de jeugd onder de bezielende leiding van de agenten de troep opgeruimd. Eén van hen begreep het niet helemaal en werd door de politie thuis afgeleverd, waarna een educatief gesprek met hem en zijn ouders volgde.

06:26 20-MEI-03
LOC: ILPENDAM, TURELUUR

Geld weg uit woning

In de afgelopen nacht brak men in in een woning. Men kwam de woning binnen door de cilinder van het voordeurslot af te breken. Men heeft alleen de benedenverdieping doorzocht. Er wordt alleen een geldbedrag vermist. Tijdens de inbraak lagen de bewoners boven te slapen.

11:48 20-MEI-03
LOC: PURMEREND, AMPERESTRAAT

Wielen van auto's gestolen

In het afgelopen weekend werden in totaal acht wielen van twee auto's weggenomen. Het betreffen lichtmetalen velgen met banden die onder twee Peugeot's 307 waren gemonteerd. De auto's stonden op een afgesloten bedrijfsterrein van een garagebedrijf. Men is op het terrein gekomen door het omheiningshek stuk te knippen.

11:48 20-MEI-03
ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Invalide gewond na aanrijding met vrachtauto

Een 41-jarige invalide man uit Zaandam werd met nog onbekend beenletsel naar ziekenhuis De Heel gebracht, na een aanrijding met een vrachtauto. De 42-jarige vrachtautochauffeur uit Bathmen stond voor het verkeerslicht van de kruising met de Symon Claeszstraat. Bij groen licht sloeg hij rechtsaf die straat in. Het slachtoffer bevond zich op zijn scootmobiel bij dezelfde kruising op het trottoir nabij het taluud voor invalidenvoertuigen. Hij wilde de Symon Claeszstraat rechtdoorgaande oversteken. Op dat moment was de vrachtauto al halverwege de bocht. Door onbekende oorzaak reed de invalide man toch met zijn voertuig tegen de vrachtauto. Zijn scootmobiel kwam daarbij onder het op dat moment opgetilde achterwiel van de vrachtauto terecht. De man zelf is waarschijnlijk langs dit wiel geschaafd en viel op het wegdek. Omdat getuigen de chauffeur waarschuwde, stond de vrachtauto op tijd stil en werd het slachtoffer niet door het andere achterwiel overreden
De scootmobiel werd volkomen vernield.
De vrachtauto was voorzien van een dodehoekspiegel, doch daarin was het invalidenvoertuig niet te zien, omdat er eerst nog een fietspad naast de vrachtauto liep.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-200503



18/19-MEI-03
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
142 km per uur
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Middelie werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 142 km per uur. Van alle bestuurders reed negen procent harder dan de toegestane 80 km per uur. In de Noord-Beemster werd maandagavond op de Middenweg (80 km per uur) op snelheid gecontroleerd. Het overtredingspercentage lag met tien procent nog iets hoger dan in Middelie. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km per uur. In de Midden-Beemster, op de N244, reden zondagmiddag weinig bestuurders te hard. Slechts een op de honderd passanten reed harder dan de toegestane 100 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 124 km per uur.

13:00-15:45 18/19-MEI-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT/PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hoge snelheden

Tijdens twee snelheidscontroles in Zaandam werden zondag en maandag hoge snelheden gemeten. Maandagochtend reed een automobilist 55 km per uur te hard over de provincialeweg Zaandam-Castricum. De auto had een snelheid van 125 km per uur. Van alle voorbijgangers reed negen procent te hard. Op de Kepplerstraat in Zaandam werd zondagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 96 km per uur, bijna twee keer zo hard als toegestaan. Veel hardrijders werden op de gevoelige plaat vastgelegd. Eén op de tien bestuurders reed harder dan 57 km per uur. Op de Provincialeweg in Wijdewormer was het maandagochtend een stuk rustiger. Slechts een op de honderd bestuurders reed te hard.

07:15-11:30 20-MEI-03
PURMEREND, JAAGWEG

Twee keer zo hard

Op de Jaagweg in Purmerend werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Veel bestuurders, 17% van alle passanten, reden met een te hoge snelheid over het vijftig-km-gedeelte. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur.

EINDE**********************************************


---- --