Ingezonden persbericht

Soupstore opent nieuw restaurant in Amersfoort

AMERSFOORT, 20030520 -- Begin mei is in het stadscentrum van Amersfoort in winkelpromenade Amicitia een vestiging van het eigentijdse soeprestaurant de Soupstore geopend.

De Soupstore biedt een ruime keuze aan soepen voor de creatieve variatiezoeker, gezondheidsbewuste fijnproever en de 'haastige' gast. In de semi-open keuken worden dagelijks acht tot vijftien soepen bereid. Deze soepen bestaan zowel uit lichte, heldere bouillons als rijkelijk gevulde maaltijdsoepen.

Naast soep bestaat het assortiment uit verschillende en eigenaardige sandwiches, salads, wraps, pastas en american pancakes.

De Soupstore richt zich ook op de ochtendmens, s'ochtends worden bagels met creamcheese, croissants, Weetabix en warme Brinta geserveerd.Voor de echte soepliefhebbers zijn er diverse luxe, leuke en aparte soepproducten te koop.

Op een oppervlakte van ca. 160 m2, verdeeld over twee verdiepingen biedt het restaurant plaats aan 45 gasten. Bij aangenaam weer komen daar nog een groot aantal zitplaatsen bij op het terras. Meenemen in handige verpakking voor onderweg, op het werk of thuis behoort tot de mogelijkheid.

Gratis draadloos Internet
Bezoekers in het bezit van een notebook of personal organiser met WiFi functionaliteit, kunnen in het restaurant gratis gebruik maken van het Internet. WiFi is een populaire standaard voor draadloze communicatie. De Soupstore is de eerste openbare gelegenheid in Amersfoort en omgeving die deze dienst aanbiedt.

Ontwikkeling in eigen huis
De formule van de Soupstore wordt vormgegeven door vier personen. De drie bedenkers en oprichters van The Soupstore B.V.; Eric Schouten, Roel van der Tuin en Twan Naderman. Geïnspireerd door de gastvrijheid, dienstverlening en gerechten van diverse buitenlandse eet- en drinkgelegenheden hebben zij de handen ineen geslagen en dit originele concept uitgewerkt. Als hoofdverantwoordelijke voor de samenstelling van de gerechten is Nicolien Snippe als chef-kok aangetrokken. Door de internationale ervaring die Nicolien opdeed, in met name restaurants in Londen, weet zij het specifieke karakter van de Soupstore in de uitvoering van de gerechten te benadrukken.

Locatie
De Soupstore is gevestigd in Stadsring 180 in winkelpromenade Amicitia en richt zich op het winkelende publiek, maar ook op kantoormensen, die steeds vaker tussen de middag even ergens een hapje eten. Het feit dat Amicitia een verbinding vormt tussen de belangrijkste winkelstraten van het centrum van Amersfoort en de directe nabijheid van diverse kantoorgebouwen en parkeergelegenheid, maken dat dit een veelbelovende locatie is.

De openingstijden
De Soupstore is geopend op maandag van 12:00 uur tot 19:00 uur, op dinsdag t/m zaterdag van 08:30 uur tot 19:00 uur en de koopavond op donderdag tot 22.00 uur.



Ingezonden persbericht