Gemeente Utrecht

Vers uit Utrecht

Een heel bijzonder setje kaarten met 5 gedichten over Utrecht is vanaf heden voor Utrechters én niet-Utrechters te koop. De gedichten zijn geschreven door Frank van der Lecq, de fleurige illustraties zijn van de hand van Meike van Schijndel. Vers uit Utrecht: leuk om weg te geven, te sturen of in te lijsten.

De kaarten uit de serie Vers uit Utrecht belichten een aantal typische zaken uit de stad. Een gedicht speelt zich af op het plein voor het stadhuis waar op zomeravonden de tango wordt gedanst. Het varken Gwendoline, die in het verleden de stal in het Griftpark liet verzakken met haar 200 kilo, komt nog eenmaal in het zonnetje te staan. Een wel zeer bijzonder vogelsoort bezoekt de 'meisjes' in de boten tussen Weerdsluis en Oud-Zuilen en het lentegevoel in de stad komt wel heel bekend voor als je het gedicht 'Opeens' leest. Een minder leuk aspect van het stadsleven - een gestolen fiets - is het onderwerp van het vijfde gedicht uit de serie.

De opmaak van de kaarten is verzorgd door Robert Carstens, de gemeente Utrecht is verantwoordelijk voor de uitgave. De kaarten zijn te koop bij het Informatie Centrum in het stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2 en op diverse plaatsen in de stad. Afbeeldingen van deze kaarten en van de overige promotieartikelen van de stad Utrecht zijn te vinden op www.utrecht.nl/promotieartikelen.

Bijlage: digitale afbeelding van gedicht Gwendoline



Gemeente Utrecht