Politie Twente

Extra persbericht politie Twente dinsdag 20 mei 2003

Chantal Westerhoff 053-4555588

Verkeerscontrole
03-065920
Almelo, Ootmarsumsestraat
Dinsdag 20 mei '03
Door de politie is tussen 7.30 uur en 9.00 uur een verkeerscontrole gehouden specifiek gericht op brom- en
snorfietsers. Er werden 13 bekeuringen uitgeschreven tav de constructiesnelheid (opgevoerd), 2 bekeuringen voor het onverzekerd rondrijden, 1 keer voor het niet hebben van een certificaat, 1 keer geen geel bromfietsplaatje, 1 keer onvoldoende remvertraging en het hebben van een gladde band. De bromfiets van een 18 jarige jongen uit Tubbergen is in beslaggenomen ivm een veel te hoog vermogen. (2 Kw).

Aanrijding met letsel
03-065908
Enschede, Gronausestraat
Dinsdag 20 mei '03 omstreeks 7.52 uur Een 22-jarige automobilist uit Coesfeld (Duitsland) reed over de Gronausestraat. Op een gegeven moment sorteerde hij voor op een voorsorteerstrook. Plotseling week hij uit naar rechts en probeerde de 33-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Enschede in te halen. De Duitser had echter te weinig ruimte om in te voegen en botste, toen hij zijn voertuig te vroeg naar rechts stuurde, tegen de
linkervoorzijde van de bedrijfswagen op. Vervolgens reed hij tegen een verkeerszuil aan. Als gevolg hiervan raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt en sloeg enkele keren over de kop. Het voertuig kwam tot stilstand in de berm. De Duitse automobilist raakte gewond aan zijn hand. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na controle mocht hij weer naar huis. De auto van de man is total loss verklaard en weggesleept. Omdat er rook uit de auto kwam en er veel olie op het wegdek lag is de brandweer uit voorzorg ter plaatse gekomen. Tegen de Duitse automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.


---- --