AEGON

Spaarbeleg biedt MeesterPlan op proef aan

Spaarbeleg* biedt consumenten de kans om het product MeesterPlan, dat belegt in hedgefunds, uit te proberen. Daarmee is Spaarbeleg de eerste aanbieder van financiële producten die een product op proef aanbiedt. Consumenten kunnen met het zogeheten MiniMeesterPlan drie maanden geheel vrijblijvend en zonder kosten ervaren hoe het product werkt.

Consumenten die besluiten deel te nemen aan MiniMeesterPlan ontvangen van Spaarbeleg een bedrag van 10 euro. Met dit bedrag wordt gedurende drie maanden het fonds van het 'echte' MeesterPlan gevolgd. Gedurende deze drie maanden kunnen zij nauwlettend via
email-nieuwsbrieven en internet de koersontwikkeling volgen. Na drie maanden ontvangen zij van Spaarbeleg een overzichtelijk uitkeringsbericht en het bedrag van 10 euro, plus de eventuele koersstijging. Op dat moment kunnen ze beslissen of ze al dan niet willen deelnemen aan het MeesterPlan.

MeesterPlan
Het MeesterPlan belegt in hedgefunds. Hedgefunds beleggen niet volgens de beursindex, waardoor ook bij lage beurskoersen geld kan worden verdiend. Hedgefunds streven altijd

- ongeacht wat de beurs doet - naar een positief rendement en hebben daarin veel vrijheid om deskundig en slim in te spelen op marktbewegingen. Het MeesterPlan heeft een minimale inleg van 1000 euro en biedt een volledige garantie op de inleg.

Jeroen de Munnik, directeur van Spaarbeleg: "Met MiniMeesterPlan bieden wij consumenten iets unieks. Het is voor het eerst dat een financieel product als tester wordt aangeboden, geheel vrijblijvend. Ons MeesterPlan is een heel mooi en goed lopend product. Maar we komen ook regelmatig mensen tegen die het lastig vinden wat hedgefunds precies zijn, hoe het beleggen hierin werkt en daarom wat terughoudend zijn. Zo zijn we op dit testidee gekomen. Consumenten kunnen met dit proefproduct kennis maken met het echte product, ervaren hoe het werkt, en de ontwikkeling gedurende enkele maanden nauwlettend volgen."

Verspreiding
Het MiniMeesterPlan wordt de komende weken op diverse manieren aan de consument aangeboden. Spaarbeleg heeft kleine pakketjes ontwikkeld met daarin een informatieboekje over het MiniMeesterPlan en een inschrijfkaart. Op diverse beurzen en via adviseurs van Spaarbeleg worden deze pakketjes verspreid aan consumenten die binnen de doelgroep vallen. Ook zit het informatieboekje deze dagen in verschillende geselecteerde opinietijdschriften.

Meer informatie over het MeesterPlan en het MiniMeesterPlan is te vinden op de website www.spaarbeleg.nl.