Volleybal Vereniging SSS Barneveld


Nieuws

5/20/2003
Gerbrands actief bij SSS

Als onbezoldigd liefhebber zal Toon Gerbrands volgend seizoen één training voor jonge talentvolle spelers verzorgen bij volleybalclub SSS. Het gaat hierbij niet om spelers van de topteams, maar om jongens uit Barneveld en omgeving die voornamelijk deel uitmaken van het vierde herenteam (derde divisie).

Gerbrands, die onlangs met Piet Zoomers/D voor de vierde maal in zijn trainersloopbaan kampioen van Nederland werd, lost hiermee een oude belofte in. De oud-bondscoach zei ooit dat hij bij zijn afscheid gratis een training zou geven bij de eerste club die hem belde. Nadat Gebrands enkele maanden geleden bekend maakte voorlopig te stoppen met zijn werk in het topvolleybal, kwam dat eerste telefoontje uit Barneveld. Gerbrands, die tevens directeur is van de DSB-schaatsploeg en topsportadviseur van voetbalclub AZ, woont in het nabij gelegen Hoevelaken.

SSS is inmiddels ver gevorderd met de formatie van de vier mannenploegen op het nationale niveau. De samenstellingen van het derde en vierde team (spelend in de tweede en derde divisie) zijn nagenoeg rond. Ook het tweede team (eerste divisie) heeft al voor een groot deel vorm gekregen. Net als in de afgelopen jaren wil de Barneveldse club onder de naam BMC/SSS in de eredivisie uitkomen met een combinatie van toptalenten en enkele ervaren krachten. Op korte termijn zal duidelijk worden op welke wijze de beoogde samenwerking met de Stichting Pro-Volley (de opvolger van TVN) vorm zal krijgen.