Nieuwsbericht

vrijdag, 20 mei 2003, 15.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren Alkmaar, maandag 19 mei 2003.
Maandagavond zag een politieagent een man rijden als bestuurder van een personenauto over de Kennemerstraatweg en de Martin Luther Kingweg. Het rijgedrag van de man was de agent opgevallen. Hij slingerde en gebruikte een groot deel van de weg. Hij werd staande gehouden op de Israëllaan. Het bleek te gaan om een 40-jarige Alkmaarder. De bestuurder had alcohol gedronken en blies 875 ug/l. Dat is viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak bedrijfspand
Alkmaar, dinsdag 20 mei 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Geesterweg. Men kwam binnen door het vernielen van een deur. Vanuit het pand werden twee computers en een flatscreen beeldscherm weggenomen. Ook bleek een rol met postzegels te zijn verdwenen.

Parkeerautomaten vernield
Bergen, maandag 19 mei 2003.
Maandag heeft een medewerker van de gemeente Bergen aangifte gedaan van vernieling en diefstal. In het afgelopen weekend hebben onbekenden een drietal parkeerautomaten vernield die geplaatst waren op het Binnenhof. Het bleek dat de geldcassettes auto de automaten waren weggebroken. De schade aan de apparatuur bedraagt ruim 1300 euro. Het is niet bekend hoeveel geld er in de cassettes zat.

NOORDKOP

Man beroofd van gouden ketting
Den Helder, maandag 19 mei 2003.
Maandag heeft een 22-jarige man uit Den Helder aangifte gedaan van diefstal van zijn gouden halsketting. Deze beroving vond plaats in de nacht donderdag op vrijdag. Het slachtoffer bevond zich die nacht op de Koningstraat toen hij werd aangesproken door een Antilliaanse man. Deze bevond zich in een groep van ongeveer 8 mannen die allemaal een Antilliaans uiterlijk hadden. Toen hij werd aangesproken door de eerder genoemde man voelde het slachtoffer dat iemand achter hem stond die plotseling de gouden ketting van zijn hals trok. Vervolgens verdwenen de twee. Na een korte achtervolging raakte het slachtoffers de twee mannen uit het oog. Van de daders is geen signalement bekend.

Dronken bestuurder aangehouden
Den Helder, dinsdag 20 mei 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 22-jarige inwoner van Rhenen, als bestuurder van een personenauto, aangehouden op de Ravelijnweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 835 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Omdat de verdachte een militair bleek te zijn is het verdere onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Politie zoekt getuigen na zinloos geweld
Schagen, dinsdag 20 mei 2003.
De recherche is begonnen met een onderzoek naar aanleiding van een mishandeling van een 39-jarige man uit Schagen op Koninginnedag, woensdag 30 april 2003. De man stond toen omstreeks 20.00 uur, samen met zijn vrouw, bij een snackbar aan de Markt. Drie ongeveer 20-jarige blanke jongens deden op straat baldadig. Toen de man vroeg wat er aan de hand was werd hij, voor zover hij weet, door twee van hen mishandeld. Ze kwamen op hem aflopen en hij kreeg enkele klappen en schoppen. Toen zijn vrouw ertussen sprong kreeg zij ook een klap tegen haar hoofd. Hierna verdwenen de daders in een taxi. De aangever had een hoofdwond die met een hechting moest worden gedicht. Zijn vrouw liep een gescheurde wenkbrauw op. Na de mishandeling kreeg de vrouw een briefje toegespeeld door een vrouwelijke getuige. Op het briefje stonden enkele summiere gegevens die wijzen in de richting van de vermoedelijke daders. De politie wil graag in contact komen met deze en eventueel andere getuigen. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

WESTFRIESLAND

Inbraak woning
Zwaag, maandag 19 mei 2003.
Op maandagmiddag werd tussen 16.00 en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Fruitlaan te Zwaag. De daders waren de woning binnengekomen door een bovenlicht aan de achterzijde van de woning in te slaan. Uit de woning werd een televisie ontvreemd. Mogelijk zijn de daders overlopen. De TV werd namelijk in de achtertuin teruggevonden. Het apparaat was zwaar beschadigd omdat het was weggegooid.

Inbrekers overlopen
Zwaag, dinsdag 20 mei 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 03.00 uur hoorde een buurtbewoner een harde klap, die afkomstig was van een bedrijfspand aan de Factorij in Zwaag. Toen hij ging kijken zag hij twee mannen bij de ingang van het bedrijf staan. Toen deze de getuige in de gaten kregen gingen zij er hardlopen vandoor. Een onderzoek in de buurt leverde geen verdachte personen op.

Snelheidscontroles
Wognum, dinsdag 20 mei 2003.
Woensdagmorgen werden snelheidscontroles gehouden op de Hoornseweg en de IJsselweg. De controle vond plaats op een deel waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Tijdens de controle passeerden 130 voertuigen het meetpunt. Vijftien van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Inbraak woning
Hoorn, dinsdag 20 mei 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Liornestraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een sluiting van een raampje. Naast een klein bedrag aan geld bleken ook twee mobiele telefoons te zijn verdwenen.