Ingezonden persbericht

Avaya verbindt wedstrijdlocaties 2003 special olympics world summer games

SYSTIMAX SCS-bekabelingsinfrastructuur ondersteunt grootste sportevenement van het jaar

TER PUBLICATIE: 20 mei 2003

RIJSWIJK - Avaya, leverancier van communicatienetwerken en -diensten voor de zakelijke markt, levert de bekabelingsinfrastructuur voor de 2003 Special Olympics World Summer Games die van 16 tot 29 juni 2003 in Ierland plaatsvinden. Avaya verbindt de 20 wedstrijdlocaties in de regio Dublin tijdens dit grootste wereldwijde sportevenement van 2003. Aan de 2003 Special Olympics World Summer Games, die voor het eerst plaatsvinden buiten de Verenigde Staten, nemen atleten met een verstandelijke handicap deel. De SYSTIMAX® Structured Connectivity Solutions (SCS) van Avaya vormen de basis voor de ondersteuning en het beheer van het netwerk dat 7.000 atleten, 30.000 vrijwilligers en 1.500 journalisten verbindt.

De Avaya SYSTIMAX SCS-oplossingen ondersteunen essentiële systeemapplicaties, zoals het Games Management System. Dit draait op een Local Area Network (LAN) en verwerkt gegevens over atleten en wedstrijdscores tot deelnemerslijsten voor volgende wedstrijdrondes. De SYSTIMAX SCS-bekabelingsinfrastructuur faciliteert tevens het Medical Management System dat de medische dossiers van de atleten bevat; directe toegang tot deze dossiers op elk moment is cruciaal. Het derde systeem dat gebruikmaakt van de SYSTIMAX SCS-oplossingen, is het Volunteer Management System, waarmee de inzet van de 30.000 vrijwilligers wordt gecoördineerd. Daarnaast wordt het Media Centre in de Royal Dublin Society ondersteund. Hierdoor beschikken de 1.500 aanwezige journalisten over directe toegang tot het internet.

Anne-Marie Kenneally, Vice-President Connectivity Solutions EMEA van Avaya: "Avaya is als 'Friend' van de 2003 Special Olympics trots om bij een dergelijk prestigieus wereldwijd sportevenement betrokken te zijn. Dit project vereist een gedegen planning. Onze SYSTIMAX SCS-oplossingen zorgen voor betrouwbaarheid en flexibiliteit met de hoogst mogelijke transmissiesnelheid. Deze voordelen bieden we graag aan de 2003 Special Olympics."
Dan Hughes, IT Director van de 2003 Special Olympics World Summer Games: "Dit is het omvangrijkste sportevenement ooit voor Ierland en tevens het grootste wereldwijde toernooi dat dit jaar plaatsvindt. Het spreekt voor zich dat hiervoor een zeer hoogwaardige communicatie-infrastructuur is vereist. Avaya heeft tijdens de 2002 FIFA World Cup(tm) laten zien complexe projecten van deze omvang aan te kunnen. De expertise die het bedrijf destijds heeft opgedaan, zullen we benutten om ook dit evenement tot een succes te maken."

De infrastructuur bestaat onder andere uit SYSTIMAX PowerSUM-koperkabels en SYSTIMAX OptiSPEED- en LazrSPEED-glasvezeloplossingen. Deze garanderen een betrouwbaarheid van 99,999 procent netwerk-up-time en leveren de snelste transmissiesnelheden over de grote afstanden tussen de wedstrijdlocaties. Op de core switches van het evenement draait Gigabit Ethernet 1000BASE-SX in de backbone via Avaya OptiSPEED en LazrSPEED-glasvezelverbindingen. Fast Ethernet 1000BASE-TX verbindt werkstations met de switches, terwijl de infrastructuur spraak- en data-applicaties ondersteunt.

# # #

Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.