PERSBERICHT

BT Global Services bekroond door Frost & Sullivan voor concurrentiestrategie

Amsterdam, 20 mei 2003 - Constante strategische innovatie, kwaliteit en klantgerichte IP VPN-oplossingen hebben BT Global Services, de internationale diensten- en oplossingenafdeling van BT, tot onbetwiste winnaar gemaakt van de "2003 Frost & Sullivan Market Engineering Award for Competitive Strategy".

Jean-Yves Charlier, voorzitter van BT Global Services Europe, verklaarde : "De toekenning van de 2003 Frost & Sullivan Market Engineering Award for Competitive Strategy doet ons veel genoegen. Deze onderscheiding is een erkenning van onze prestatie om bijna 10% van de Europese markt voor IP VPN-diensten te bestrijken en onderstreept het belang dat wij hechten aan de ontwikkeling van concurrerende, klantgerichte oplossingen."

"De geïntegreerde diensten en oplossingen met toegevoegde waarde van de onderneming beantwoorden optimaal aan de complexe communicatiebehoeften van zowel wereldwijde multinationals als kleinere klanten uit de binnenlandse MKB-sector", zei Niamh Spillane, Industry Analyst bij Frost & Sullivan.

"Een uitgebreide POP-dekking en reikwijdte, gecombineerd met consistente verbeteringen aan SLA's (service level agreements) en tarifering, hebben de reputatie van de onderneming als toonaangevende en klantgerichte IP VPN-oplossingen leverancier nog versterkt", voegde zij eraan toe.

BT MPLS (Multi-Protocol Label Switching) - een private IP VPN - heeft bedrijven in staat gesteld hun wereldwijd netwerk te wijzigen en te ontwikkelen in overeenstemming met variërende applicatiebehoeften. Het vermogen om prioriteiten te bepalen voor het netwerkverkeer, gekoppeld aan geavanceerde IP- en MPLS-technologie om de klantennetwerken te vrijwaren tegen externe aanvallen, hebben bijgedragen tot de groeiende populariteit.

Een bedrag van meer dan £50 miljoen aan MPLS-contracten in het laatste kwartaal 2002 bewijst de toenemende vraag naar en de volwassenheid van de oplossingen van BT Global Services, en toont duidelijk de kracht van zijn concurrentiestrategie aan.

Via BT Exact Technologies - BT's geavanceerde communicatie technologie business - heeft de onderneming haar klanten ondersteund met advies over implementatie, migratieplanning en een diepgaande servicespecificatie, wat het concurrentievoordeel van BT Global Services nog heeft versterkt.

Te midden van de huidige turbulentie in de telecomsector wijst alles erop dat migratie naar IP de vraag naar IP VPN aanzienlijk zal verhogen. Frost & Sullivan voorspelt een omzet van £2,48 miljard tegen 2005, waarbij producten en diensten gericht op een specifiek marktsegment de grootste winst zullen opleveren.

Nu reeds komen de efficiënte en industriegerichte oplossingen van BT Global Services tegemoet aan de behoeften van gevarieerde sectoren zoals financiële diensten, IT/communicatie, vervoer en distributie, onderwijs, kleinhandel en ontspanning, nutsvoorzieningen, fabricage, gezondheidszorg en farmaceutische industrie.

Niamh Spillane is vol lof over deze strategische visie : "BT Global Services staat nu in een sterke positie om zijn inkomsten en marktaandeel te verhogen. Dankzij een agressieve concurrentiestrategie is het bedrijf erin geslaagd bijna 10% van de Europese IP VPN-diensten te veroveren. Dit illustreert duidelijk de toenemende concurrentiedreiging die BT Global Services inhoudt voor andere marktspelers."

Door BT Global Services tot winnaar van deze award te kiezen erkent Frost & Sullivan dat het bedrijf door zijn concurrentiestrategie beduidend aan marktaandeel heeft gewonnen en door de toepassing van innoverende, normverleggende strategieën de concurrentieverhoudingen grondig heeft gewijzigd.


***
Over Frost & Sullivan
Frost & Sullivan, een van de wereldleiders in consulting en training voor internationale strategische groei, reikt Market Engineering Awards uit aan bedrijven die uitzonderlijk leiderschap inzake marktaandeel aan de dag leggen op markten met toenemende concurrentie.

Frost & Sullivan kent zijn Market Engineering Awards toe na grondig onderzoek van specifieke criteria aan bedrijven op diverse regionale en globale markten. Frost & Sullivan werd opgericht in 1961 en heeft zijn hoofdzetel in San José, Californië, evenals kantoren over de hele wereld. Voor meer informatie, bezoek http://www.frost.com

BT Global Services
BT Global Services is de divisie binnen BT die zakelijke klanten over de hele wereld bedient met bedrijfsoplossingen en services. Als gespecialiseerd leverancier van diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) biedt BT Global Services geïntegreerde datadiensten met toegevoegde waarde. Op die manier speelt BT Global Services in op de wensen en eisen van Europees en wereldwijd opererende ondernemingen met verschillende vestigingen.

Dankzij het wereldwijde netwerk en de strategische partnerships van BT kan BT Global Services klanten bedienen in alle belangrijke commerciële centra van Europa, Noord-Amerika en Azië.

Het aanbod van BT Global Services varieert van desktop- en netwerkapparatuur en -software, transport en connectiviteit, op IP gebaseerde e-businessoplossingen, beheerde netwerkservices en systeemintegratie tot advies voor complexe vraagstukken van internationaal opererende ondernemingen.

BT heeft 17 jaar ervaring in wereldwijd account management. Ongeveer de helft van het personeel van BT Global Services is werkzaam in vestigingen buiten het Verenigd Koninkrijk.

Kijk voor meer informatie op http://www.bt.nl

Mediacontacten :
Hill & Knowlton Nederland
Jeroen Hellenberg, Jeroen Gerlag
Tel: +31 20 404 4 707
E-mail: jhellenberg@hillandknowlton.com
E-mail: jgerlag@hillandknowlton.com