Politie Midden- en West Brabant

Perberichten District Breda (20/05)

Breda, dinsdag 20 mei 2003

Brandweer haalt kluis in het water

BREDA: Duikers van de Brandweer hebben vanmorgen na een tip een vermoedelijk gestolen kluis uit de Mark gehaald. De politie heeft twee aanhoudingen verricht. De kluis is vermoedelijk gestolen uit een pand aan het Wilhelminapark te Breda.

Vanmorgen kreeg de politie omstreeks 08.30 uur van twee getuigen een zeer goede tip dat twee personen op de Markkade een groot voorwerp in het water hadden gegooid. De getuigen hadden het kenteken van de auto opgeschreven. Ter plaatse vertelden de getuigen dat het een zwaar voorwerp moest zijn geweest omdat men het met tweeën uit de achterbak moest tillen. Het was de agenten bekend dat de auto waarvan de beide getuigen het kenteken genoteerd hadden, in gebruik is bij een Bredase `veelpleger`. De brandweer is daarom met duikers ter plaatse gevraagd. Zij hebben het voorwerp dat een kluis bleek te zijn boven water gehaald. Inmiddels was ook een inbraakmelding binnen gekomen van een pand aan het Wilhelminapark. Hier bleek een kluis te zijn gestolen, qua formaat overeenkomend met de in het water aangetroffen kluis. Dit moet echter verder uitgezocht worden. De bedoelde personenauto werd op de Slingerweg aangetroffen. In overleg met de Hulpofficier van Justitie zijn beide inzittenden omstreeks 09.15 uur aangehouden. Het gaat om een 41-jarige Bredanaar en een 27-jarige Bredase. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Beide personen zijn `goede bekenden` van de politie.

Openstaand vonnis

BREDA: Agenten van het politieteam PrinsenBeemden hebben vanmorgen in een woning in de wijk Haagse Beemden een 31-jarige Bredanaar aangehouden omdat de man nog een gevangenisstraf van 35 dagen moet uitzitten. De man is overgebracht naar een cellencomplex in de regio.

Verwarde man aangehouden na bedreiging en mishandeling

BREDA: De politie heeft gistermiddag omstreeks 16.30 uur een 50-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 40-jarige man uit Breda en het bedreigen van een 23-jarige Bredase. Na onderzoek door een psychiater is de man, die erg verward was, in bewaring gesteld en in een instelling opgenomen.

De politie kreeg gisteren twee aangiften binnen van zaken waarvan een 50-jarige verwarde Bredanaar als verdachte kon worden aangemerkt. Gistermorgen omstreeks 10.15 uur bedreigde hij een 23-jarige Bredase bij een bushalte in het Brabantpark. De verdachte maakte boksbewegingen en nam een dreigende gevechtshouding aan. Hij vroeg de vrouw of ze dood wilde. Op dat moment arriveerde de bus, waarna de man instapte. Het slachtoffer deed aangifte.

Een uur later werd een 40-jarige Bredanaar zonder enige aanleiding door dezelfde verdachte op de Havermarkt mishandeld. De aangever werd geslagen en tegen zijn ribben geschopt. Hij liep enkele verwondingen op in zijn gezicht en diverse kneuzingen. Het slachtoffer kende de verdachte beroepsmatig. Aan de hand van het signalement opgenomen bij de eerste aangifte stelde de politie vast dat het in beide gevallen om dezelfde dader ging. Hierop hebben agenten de verdachte in zijn woning aangehouden. Na onderzoek door een psychiater is hij overgebracht naar een instelling.

10 Foutparkeerders bij school op de bon

BREDA: Agenten van het politieteam Vlaanderenstraat hebben vanmorgen een controle gehouden n.a.v. klachten over het parkeren en rijden bij de J.F. Kennedyschool aan de Molstraat in Breda. Tien automobilisten kregen een bekeuring.

De controles zijn gehouden bij aanvang school om 08.30 uur Toen zijn een aantal bestuurders op hun gedrag aangesproken. De controle was toen in burger. De tweede controle vond plaats omstreeks 11.30 uur. Er zijn toen 10 bestuurders bekeurd voor het foutief parkeren om en nabij de school. Door de schoolleiding waren de ouders van de kinderen middels een brief in kennis gesteld over het gedrag. Er zijn afspraken gemaakt met de politie en deze zijn nu verwezenlijkt.

Tanken zonder te betalen, verdachte aangehouden

BREDA: Na een onderzoek van agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten is vanmorgen in zijn woning in Breda-Noord een 20-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het tanken zonder te betalen bij tankstations aan de Vijfeikenweg en langs Rijksweg A-27 te Oosterhout.

Inbreken doet soms pijn

BREDA: Vannacht heeft de politie omstreeks 01.00 uur een 39-jarige zwerver aangehouden ter zake een auto-inbraak. De verdachte, die zich bij de diefstal flink bezeerd had, is in verzekering gesteld.

De agenten zagen op de Terheijdenseweg een man wegrennen van een geparkeerde auto, een rode Ford Fiësta. Bij nader onderzoek bleek het rechterportierraam van de auto ingeslagen te zijn. De politiemensen hebben de verdachte staande gehouden. Hij bleek zich bezeerd te hebben bij de inbraak, zijn rechterhand bloedde door de glassplinters.

Hij had in zijn kleding een carkit en een zaklamp. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een hulpofficier van justitie heeft de verdachte in verzekering gesteld.

Politie arresteert autodief

OOSTERHOUT. Op maandagavond 19 mei werd om 18.30 uur arresteerde de Oosterhoutse politie een 29-jarige Bredanaar. Dat gebeurde op een parkeerplaats aan de Beneluxweg te Oosterhout. De man reed in een auto gestolen auto. De auto was in de nacht van 10 op 11 mei 2003 vanaf de Teteringsedijk in Breda ontvreemd. De auto is in beslag genomen en de man is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt man aan voor bedreiging en vernieling

BREDA: De politie heeft vanmorgen een 41-jarige Bredanaar aangehouden die amok maakte in een kantoor aan de Verlengde Poolseweg. De man was boos geworden omdat hij moest wachten op zijn beurt. Hij gooide een tafel met koffiekopjes om en bedreigde een medewerker met een paraplu en een stoel. De verdachte is aangehouden en door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Bij een supermarkt op Moerwijk heeft het personeel gisteravond een 35-jarige dievegge uit Breda betrapt. Ze had toilet- en voedingsartikelen weggenomen ter waarde van 8,37 euro en in haar jas gestopt. Hierna wilde ze de winkel zonder deze goederen af te rekenen verlaten. Na onderzoek is verdachte heengezonden met een AU-dagvaarding.

BREDA: Bij een supermarkt op de Brusselstraat is gistermiddag een 13-jarig meisje uit Terheijden aangehouden. Medewerkers van de zaak betrapten haar op de diefstal van een pakje sigaretten en een doosje parfum. Ook had ze 6 flesjes mixdrank bij zich die ze bij twee andere supermarkten op Moerwijk had gestolen. De jeugdige dievegge is doorverwezen naar bureau HALT.

Aanrijding tussen twee bestelauto`s

STANDDAARBUITEN: Gistermiddag vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding materieel plaats op de Weeldijk te Standdaarbuiten. De bestuurder van een bestelauto , een 25-jarige man uit Woudrichem, raakte bij het inhalen van een tweetal fietsers in een slip en botste tegen een andere bestelauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Fijnaart die op de Dreef stilstond.

Inbraak bedrijven

HEIJNINGEN: In een bedrijf aan de Sluisweg is gisteravond omstreeks 21.45 uur ingebroken. Men heeft vermoedelijk met een breekijzer een draadglasruit ingeslagen. Hierdoor werd de ruit geheel vernield. Uit het pand zijn een TFT beeldscherm en een tweetal computers gestolen. Een getuige zag na de inbraak de vermoedelijke inbreker met een rode auto hard wegrijden in de richting van de Eerste Februariweg. Hij stelde met zijn eigen auto nog een achtervolging in maar raakte de auto kwijt.

MOERDIJK:Bij een bedrijf aan de Middenweg zijn twee computers gestolen. Aan de voorzijde van het pand werden twee klepramen geforceerd met een breekvoorwerp. De inbraak werd vannacht omstreeks 04.00 uur ontdekt.

Bron: Willem van Hooijdonk