Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (20/5)

Bergen op Zoom, dinsdag 20 mei 2003

Diefstal uit auto

DINTELOORD: In de nacht van woensdag op donderdag werd er in Dinteloord ingebroken in een zwarte Renault Megane. De auto stond geparkeerd in de Prinses Irenestraat. Een portierraampje van de auto werd ingeslagen, waarna een Sony autoradio werd gestolen.

Diefstal portemonnee

BERGEN OP ZOOM: Bij basisschool de Verrekijker in de Galenuslaan is woensdagmiddag uit een tas van een leerkracht een portemonnee gestolen. Een aantal kinderen van de school stond in de hal van de school op hun ouders te wachten, toen een onbekende, slordige man binnen is gekomen. Vermoedelijk heeft deze man de portemonnee mee genomen. Het is de tweede maal binnen 14 dagen dat de man op deze manier te werk is gegaan.

Aanhouding na vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: Op de Zuivelstraat heeft maandagavond een vechtpartij plaatsgevonden tussen een vijftal personen. Een 20-jarige inwoner uit Bergen op Zoom werd hierbij belaagd en was daardoor flink over zijn toeren. De gealarmeerde politieagenten hebben getracht deze man te kalmeren. De man werd echter steeds agressiever en wilde steeds verhaal halen bij de groep. De man sloeg hierbij met zijn vuist hard op de politieauto en is hierop aangehouden voor baldadigheid en verstoring van de openbare orde. In de loop van de avond is de verdachte weer heengezonden. Geen van de betrokken partijen wenste verder aangifte te doen bij de politie.

Diefstal schaftkeet

HUIJBERGEN: In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf een parkeerplaats in de Zonnedauw in Huijbergen een schaftkeet op wielen ontvreemd. Hoe de schaftkeet is ontvreemd, is onduidelijk, daar de dissel van de schaftkeet verwijderd was. In de schaftkeet lagen werkmaterialen opgeslagen met een waarde van ruim 2000 euro.

Doorrijden na aanrijding

SINT WILLEBRORD: Een bewoonster van de Krommestraat te St. Willebrord kwam dinsdagmorgen aangifte doen van doorrijden na een aanrijding. Afgelopen zondagavond had zij haar auto onbeschadigd voor de woning geparkeerd. Toen ze dinsdagmorgen in haar auto stapte, zag ze dat het linkervoorspatscherm en -portier beschadigd waren. De schade is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een andere auto. De hoogte van het schadebedrag is onbekend.

Hennepkwekerij(tje)

ZEGGE: Bij een 37-jarige inwoner van Zegge, werd in een loodsje achter de woning een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij besloeg 96 planten, die door middel van 8 assimilatielampen en een tijdklok werden beschenen. Door Essent werd aangifte gedaan van diefstal van stroom. Tegen de eigenaar van de kwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Opiumwet en diefstal van stroom. Alle goederen werden afgevoerd naar de domeinen.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Zaterdagavond is in de Borchwerf ingebroken in een personenauto.De dader heeft het slot van de rechterportier opengebroken om in de auto te komen. De buit bestaat uit een autoradio-/CD speler, een mobiele telefoon en een telefoonkaart.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: Maandagmiddag is in een woning in de Burgemeester Freijterslaan ingebroken. De dader is binnengekomen door de achterdeur van de woning open te breken. De bovenverdieping is overhoop gehaald. De 59-jarige bewoner van het pand mist geen goederen.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: In een woning in de Dunantstraat is maandag op klaarlichte dag ingebroken. De dader heeft met grof geweld de voordeur geforceerd. Er zijn sieraden en geld gestolen. De 63-jarige eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers