Persbericht

Xerox introduceert de Squarefold Booklet Maker

DocuTech-producten krijgen het uiterlijk van garenloos gebonden boeken

Amstelveen, 20 mei 2003 -- Xerox Corporation (NYSE: XRX) heeft de Squarefold Booklet Maker aangekondigd. Daarmee kunnen Xerox DocuTech-gebruikers boeken produceren met het uiterlijk van garenloos gebonden boeken, echter voor de prijs van een geniet boekje. Het apparaat maakt gehechte boeken met rechte ruggen.

De nieuwe Squarefold Booklet Maker is een bijzonder interessante uitbreiding op het gebied van digitale afwerking. De mogelijkheden ervan bieden een doorbraak in de inline afwerktechnologie. Xerox-gebruikers kunnen hiermee geniete boeken maken die er uitzien als boeken met een gelijmde rug. Het werkt met een breed assortiment papiersoorten en voor een prijsniveau dat omzetstimulerend zal werken voor de grafimediabedrijven en meerwaarde biedt aan hun afnemers.

Het is mogelijk om de titels van boeken op de rug mee te printen zodat ze op de boekenplank gemakkelijk zijn terug te vinden. De rechte en platte rug van de producten vergemakkelijkt bovendien het stapelen van de boeken voor eenvoudig verpakken. Deze voordelen helpen grafimediabedrijven om de productie efficinter te maken. Tegelijk bieden ze hun klanten boeken die er uitzien als garenloos gebonden boeken tegen een acceptabele prijs.

De Squarefold Booklet Maker is ontwikkeld op basis van een bijzondere constructie van Plockmatic International AB en draait met dezelfde snelheid als de printer, en is aan elke bestaande DocuTech in het veld te koppelen. De Squarefold Booklet Maker is vanaf direct beschikbaar.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---