Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 20 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen



Achtervolging

Rond 12.25 uur gaf de politie van 's Hertogenbosch (regio Brabant-Noord) aan de Politiemeldkamer in Nijmegen door dat een bestuurder van een personenauto ter hoogte van Nuland verkeersgevaarlijk gedrag had vertoond en in de richting van Nijmegen reed. De bestuurder werd door een surveillance-eenheid gesignaleerd nabij Ravestein op de Rijksweg A50. Die surveillance eenheid volgde de bestuurder. Nadat de bestuurder de snelweg verlaten had reed hij zich in de buurt van Heumen vast tegen een hek voor een weiland. Toen de politieauto en daarbij inmiddels ook een tweede eenheid hem genaderd was, reed de man dwars door het hek en croste door het weiland in de richting van een dijk. De politie volgde de man opnieuw. De man kwam zo de wijk Wezenhof van Nijmegen inrijden om over de Hatertseweg en de Sint Annastraat te rijden naar het Keizer Karelplein. Daar reed de man tegen het verkeer in om de Graafseweg op te rijden in de richting van Dukenburg. Op de kruising met de Neerboscheweg kon de verdachte worden klemgereden. Daarbij botste een politieauto van de regio Brabant-Noord met de voorzijde tegen een verkeerspaal en raakte een auto van de regio Gelderland-Zuid licht beschadigd. Twee politieagenten raakten licht gewond. Eén politieagent van de regio Brabant-Noord liep wat letsel aan een arm op en een politieagent van de regio Gelderland-Zuid liep wat letsel aan een hand op. De bestuurder van de achtervolgde auto, een 27-jarige man uit Eindhoven, raakte licht gewond aan zijn hoofd. De auto van de verdachte man bleek ernstig beschadigd en vermoedelijk niet verzekerd. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat de man aan de politiecontrole probeerde te ontkomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt en een nader onderzoek ingesteld.


Diefstal uit bedrijf

Dinsdagnacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Scherpenkampweg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een ruit. Er werd beeldapparatuur gestolen.


Diefstal auto

Dinsdagnacht werd er vanaf de Schoolstraat een auto gestolen. Het betreft een zilverkleurige Volkswagen Caddy, kenteken 66-VV-BL.


Inbraak in woning

Tussen zaterdagavond en maandagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Cipresstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een deur. Er werd een geldbedrag gestolen.
Maandagochtend is er ingebroken in een woning aan de Schoolstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Vooralsnog ontbreken er geen goederen.
In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een woning aan de Tollensstraat. De toegang tot het pand heeft men zich verschaft door het verbreken van een ruit. Er werden een gasmeter en enkele deuren gestolen.
Maandagavond is er gepoogd in te breken in een woning aan de Tweede Oude Heselaan. De verdacht had zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een ruit. Toen de verdachte een deur opende, en de 19-jarige Nijmeegse aangeefster recht in de ogen keek, is hij op de vlucht geslagen. Vooralsnog ontbreken er geen goederen.
Dinsdagnacht is er ingebroken in een woning aan de Oude Nonnendaalseweg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een bovenlicht. Vooralsnog is onbekend welke goederen werden gestolen.



Verkeersongeval letsel

Maandagmiddag is een 19-jarige Nijmeegse motorrijdster gewond geraakt bij een aanrijding op de Graafseweg. Een 23-jarige Nijmeegse automobilist wilde vanuit een parkeerplaats de weg op rijden en verleende daarbij geen voorrang aan de 19-jarige. De vrouw is met vermoedelijk een gebroken pols en hoofdletsel opgenomen in het Radboud Ziekenhuis.





Aanhoudingen
Maandagmiddag is een 21-jarige man uit Bergharen in de Zwanenveld 82e straat aangehouden voor fietsendiefstal. De man had eerder die middag aan de Stationslaan in Wijchen een fiets gestolen. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.
Maandagmiddag is een 45-jarige Nijmegenaar aangehouden. De man had aan de Anjelierenweg getracht sieraden aan de deur te verkopen.
Bij nader onderzoek bleken de sieraden eerder deze maand uit een woning aan de Bosbesstraat te zijn gestolen. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.
Maandagavond is een 25-jarige Nijmegenaar, op de Malvert 81e straat, aangehouden voor het in het bezit hebben van twee gestolen bromfietsen en een gestolen motorfiets.



District Tweestromenland



Wijchen - overval op videotheek opgelost

De politie van het team Wijchen heeft een overval opgelost die op 21 maart van dit jaar werd gepleegd op een videotheek in de Herenstraat in Wijchen. Na onderzoek werd bekend dat een 23-jarige inwoner van Wijchen waarschijnlijk met de overval te maken had. Na overleg met de Officier van Justitie kon de verdachte op vrijdag 16 mei worden aangehouden. Na verhoor bekende hij de overval. De man vertelde dat hij een metworst onder zijn trui had gehouden en daarmee had doen voorkomen alsof hij een wapen had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Druten - Diefstal motor

In de nacht van maandag op dinsdag werd er vanaf de Van Heemstraweg een blauw-witte Suzuki, kenteken MK-99-NF, gestolen.


Inbraak in bedrijf

Dinsdagnacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Nieuweweg in Wijchen. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een ruit. Vooralsnog is onbekend of er goederen werden gestolen.



District De Waarden



Geldermalsen - Diefstal auto

In de nacht van maandag op dinsdag is er vanaf de Lingeweg een auto gestolen. Het betreft een rode Opel Kadett, kenteken ZJ-73-KY. Een 46-jarige man uit Geldermalsen deed aangifte.


Verkeersongeval met letsel

Maandagmiddag is een 23-jarige automobiliste uit Hellouw, doordat zij haar voertuig niet voortdurend onder controle had, op de kop in de sloot beland aan de Graaf Reinaldweg te Herwijnen. De vrouw werd door de brandweer uit haar voertuig bevrijd. Zij is met hoofdletsel overgebracht naar het Beatrix Ziekenhuis te Gorinchem.
Maandagmiddag zijn een 19-jarige automobilist uit Beesd en een 37-jarige automobiliste uit Beesd op de Wilhelminastraat te Beesd met elkaar in aanrijding gekomen. De 19-jarige had de voor hem van rechts komende 37-jarige geen voorrang verleend. Een 41-jarige passagier van de 37-jarige raakte licht gewond.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --