Gemeente Leeuwarden

Officiële ondertekening PPS 3Plus overeenkomst

Ondertekening PPS 3Plus overeenkomst Vandaag, hebben burgemeester M. de Boer namens het college van b. en w. en de heren G.C.M. Bakker en de heer Sj. de Jong, vertegenwoordigers van Consortium Noord, de overeenkomst getekend tot oprichting van een publiekprivate samenwerking (PPS) 3 PLUS BV. De overeenkomst bekrachtigt de uitvoeringsgerichte aanpak van stedelijke vernieuwing in Leeuwarden voor de periode 2003-2015. De ondertekening heeft plaatsgevonden na de behandeling van de PPS afgelopen week in de Gemeenteraad van Leeuwarden.

Consortium Noord bestaat uit Corporatieholding Friesland en vier bouw- en projectontwikkelingondernemingen. Het doel van Consortium Noord is om tezamen met de gemeente de vernieuwingsprestaties flink te verbeteren om de woning- en wijkkwaliteit in verschillende wijken van Leeuwarden aan te passen aan de eisen van deze tijd. Daarvoor zijn inmiddels tussen de gemeente en het Consortium Noord de realisatie van een zestal projecten besproken.

De PPS-partijen hebben Minister Kamp van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening de samenwerkingsovereenkomst aangeboden als bewijs van de door ons in de afgelopen anderhalf jaar opgezette uitvoeringsgerichte aanpak. Dit in antwoord op zijn oproep deze week aan corporaties en gemeentebesturen om strakkere en concretere afspraken te maken voor de stedelijke vernieuwing. De minister heeft met name om zo'n aanpak gevraagd in de vijftig zogenaamde prioritaire wijken in Nederland. In Leeuwarden vallen Achter de Hoven/Vegelinwijk en de Vrijheidswijk daaronder. PPS 3 Plus BV zal zich in de komende maanden juist op deze Leeuwarder wijken richten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* De heer D. Leentjes, sectormanager Grondzaken, Economie en Vastgoed/voorzitter Taskforce, telefoon: 058- 2338727.
* De heer Sj. de Jong, contactpersoon Consortium Noord, telefoon: 06-5310 3312.

* Mevrouw A.C. Feenstra, Sector Communicatie, telefoon: 058-2334002.
Foto-onderschrift
: Ondertekeningshandeling.

[s?leeuwarden.gemeente_leeuwarden_actueel.inleiding.offici%EBle_ondert ekening_pps_3plus_overeenkomst]