Korps: Friesland, plaats: Eindhoven 20-05-2003
2e persbericht van dinsdag 20 mei 2003

Eindhoven: Vrouw met pistool bedreigd
Dinsdagmiddag rond 12.15 uur is op de Roostenlaan een 28-jarige man uit Osnabruck aangehouden. Hij had kort daarvoor een 19-jarige vrouw uit Rotterdam bedreigd met een pistool. De vrouw en de man kenden elkaar en zaten op het moment van de bedreiging samen in een auto. De vrouw wist te ontkomen en sloeg alarm. De reden van de bedreiging is nog niet bekend. De man is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Verdachte aanranding aangehouden
Maandagmorgen is een 32-jarige man uit Eersel aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 23 april een 15-jarige Eindhovens meisje heeft aangerand. Dat gebeurde in het toilet van een horecagelegenheid in Veldhoven. Hij probeerde haar ook te verkrachten maar dat mislukte doordat ze kon ontkomen. De man kon na onderzoek aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Vessem: Illegale vuilstorter gepakt
De milieuwachter van de gemeente Eersel heeft in samenwerking met de politie uit de Kempen een 61-jarige man uit Vessem betrapt op het illegaal vuilstorten. Als sedert eind 2001 vonden er in de omgeving van de Aardborst, nabij het Groot en Klein Meer, illegale stortingen plaats van huisvuil. Het ging om kleine zakjes en normale huisvuilzakken. Onderzoek naar die stortingen leverde in eerste instantie geen verdachte op maar in april van dit jaar kwam uit onderzoek vast te staan dat de stortingen steeds door een persoon werden gedaan. De politie en de milieuwachter hadden inmiddels zoveel bewijs verzameld dat de Vessemnaar aan de tand gevoeld kon worden. De man bekende tegenover de politie en de milieuwachter maar liefst 88 maal op die plaats zijn huisvuil te hebben gestort. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Eersel: Vrouw bedreigt medewerkster bevolkingsonderzoek Dinsdag om 12.25 uur is op de Dijk in Eersel een 33-jarige vrouw uit Eersel aangehouden. De vrouw kwam bij de mobiele eenheid van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker Zuid. Ze vroeg aan een medewerkster om een borstonderzoek. Toen zij naar de leeftijd van de vrouw informeerde werd ze kwaad. Ze eiste direct een onderzoek en om die eis kracht bij te zetten pakte ze een ketting met daaraan een bol en bedreigde daarmee de medewerkster. Die vluchtte naar buiten. Binnen vernielde de vrouw een bloempot die ze tegen een wand van een kleedkamer stuk gooide. De politie werd gewaarschuwd. De vrouw is aangehouden en ingesloten.

Waalre: Laptop weg na inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan De Vetbergen in Waalre. De inbreker wist de voordeur te openen via de brievenbus. Hij heeft een laptop meegenomen.