Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LET THE GAMES BEGIN!

KELTISCHE SFEREN MET DFDS SEAWAYS

IJmuiden, 20 mei 2003

DFDS Seaways, de cruiseferry maatschappij met dagelijkse overtochten tussen IJmuiden en Newcastle, sponsort dit jaar het Keltische Festival in Lisse en de Highland Games in Velsen. Het op Ierland, Wales, Schotland en Engeland georiënteerde Keltische festival, dat dit jaar voor de vierde maal plaats vindt, wordt op 24 en 25 mei op een nieuwe locatie in Lisse gehouden. De voor de derde keer georganiseerde Highland Games in Velsen vinden dit jaar op zaterdag 28 juni plaats.

Keltische sferen in Lisse
Hoogtepunten van het Keltisch festival zijn onder andere traditionele Schotse Highland Games, demonstraties schapen drijven met bordercollies en de DFDS competitie voor doedelzak-spelers, drummers en bands. De traditionele doedelzakmuziek, Schotse tenues en demonstraties van Schotse en Ierse dansen brengen de bezoeker al snel in Keltische sferen. Sterke mannen beoefenen de Schotse oersporten als hamer slingeren en boomstam werpen, zoals deze al eeuwen in de Schotse Hooglanden worden gehouden. Ook Schotse en Ierse dichters en schrijvers zoals Robert Burns komen aan bod. Daarnaast wordt er een Ierse 'gaelic hurling' workshop voor beginners gegeven.

In het park rondom Kasteel de Keukenhof worden de bezoekers geïnformeerd over de toeristische mogelijkheden van Ierland en Groot-Brittannië en staan verschillende lifestyle stands met producten uit deze landen. Zaterdag duurt het festival van 10.00 tot 19.00 uur met aansluitend een whisky diner en zondag duurt het festival van 11.00 tot 17.00 uur. Zie voor entreeprijzen en meer informatie www.keltischfestival.nl

Highland Games in Velsen
In Velsen organiseert de lokale Rotary Club voor de 3e keer de traditionele Highland Games in het park Velserbeek. Op 28 juni strijden hier 25 teams van 9 personen van lokale bedrijven, waaronder DFDS Seaways, om als sterkste uit de bus te komen. Ook wordt er een sterkste man van de dag beloond met een 2 meter lang Keltisch wisselzwaard.

Het park is zeer eenvoudig te bereiken, aangezien een Schotse dubbeldekker de transfer van de parkeerplaats naar het festivalterrein verzorgt. Het festijn wordt afgesloten met een grootse barbecue. In het park vindt u behalve de vele deelnemers, die allen in Schots tenue verschijnen, uiteraard een Schotse Pub en verschillende stands met Schotse reizen en artikelen. Van het geheel gesponsorde evenement gaat de opbrengst naar een goed doel, dat zorgvuldig door de Rotary Club is geselecteerd. DFDS Seaways biedt het winnende team bovendien een MiniCruise van IJmuiden naar Newcastle aan!

Zie voor meer informatie over reizen met DFDS Seaways www.dfdsseaways.nl of bel voor de brochure 0255 - 546666.

DFDS Seaways, de ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle (Noord-Engeland) is met acht passagiersschepen marktleider van ferry-verbindingen op de Noordzee. In 1995 startte DFDS Seaways met de route van IJmuiden naar Newcastle en vervoerde 69.000 passagiers. In 2002 heeft de rederij de magische grens van een half miljoen passagiers overschreden en in 2003 wordt een verdere groei verwacht naar 545.000 passagiers.