ERASMUS COLLEGE ZOETERMEER

Betreft informatievoorziening incident Praagreis

Persbericht

20 mei 2003, 16.30 uur

betreft: incident Praagreis

De ouders van beide jongens hebben een bezoek gebracht aan hun kinderen in bijzijn van de Nederlandse consul. Post, kleding en voedsel zijn overhandigd. Er is op dit moment geen verdere informatie over politieonderzoek en het mogelijke juridische vervolg.

De school is deze dagen door vele nieuwsmedia benaderd. Leerlingen werden ook aangesproken voor het geven van meningen en oordelen. Dit gebeurde éénmaal vlak in de buurt van de ruimte waar examens gehouden worden. De betreffende journalist is gevraagd zich naar openbaar terrein te begeven. De school stelt alles in het werk om de examens ongestoord te laten verlopen in het belang van de leerlingen.

Geconfronteerd met de belangstelling van de pers voor leerlingen, heeft de school de leerlingen een advies gegeven in het omgaan met de media. In alle klassen is dezelfde tekst voorgelezen. Deze is beschikbaar op de website van de school.

Op verzoek van de school is in overleg met het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgesproken dat de informatievoorziening over de verdere ontwikkelingen in Praag met ingang van heden via het Ministerie gaat verlopen. De school zal vanaf nu informatie uit Praag ook betrekken van het Ministerie. Buitenlandse Zaken is direct ter plaatse vertegenwoordigd en onderhoudt contact met autoriteiten en ouders. Daarmee zijn zij de best geïnformeerde bron. De school krijgt mede daardoor meer de gelegenheid om zich te richten op de dagelijkse gang van zaken, waartoe ook een goed verloop van de examens behoort.


---