Gemeente Smallingerland

Agenda Printversie

Veiligheid in De Wiken
20 mei 2003

Ook voor de Wiken willen gemeente Smallingerland en Politie Drachten in samenwerking met de wijkraad, woonbedrijf Talma, Woningbouwvereniging Smallingerland, Welzijn (SWS) en toezichthouders (SVS) een Actieplan Veiligheid maken. Wij vinden het belangrijk dat ook individuele bewoners van deze wijk de mogelijkheid wordt geboden hierover van gedachte te wisselen met bovenstaande betrokkenen. Het hebben van een veilig gevoel heeft met verschillende dingen te maken: Zijn er plekken in de wijk waar mensen liever niet komen? Voelt men zich door (groepen) mensen bedreigd? Wordt de hulp van de politie vaak ingeroepen en waarvoor?

Het zijn een aantal van de zaken die bovenstaande betrokkenen zijn in uw wijk moeten weten om de wijk veiliger te maken en prioriteiten te stellen ten aanzien van werkzaamheden. Belangrijk is dus dat bewoners van de Wiken zelf meepraten over dit onderwerp en zelf actief meedenken en meewerken aan mogelijke oplossingen. Daarom wordt op 20 mei vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis, Gauke Boelenstraat 2 te Drachten een bijeenkomst over veiligheid georganiseerd. Het is de bedoeling om tijdens de avond verder te praten over mogelijke problemen en wensen op het gebied van veiligheid in uw wijk. Daarnaast worden er in deze bijeenkomst vervolgactiviteiten vastgesteld zodat er door betrokkenen bekeken kan worden wat er gedaan wordt aan eventuele problemen en wensen.

Wanneer u als bewoner van de wijk geĂŻnteresseerd bent in bovenstaande en wilt deelnemen aan deze avond dan kunt u zich opgeven via de Publieksbalie van de gemeente, telefoon 0512-581581 of via email: gemeente@smallingerland.nl. Dit in verband met de verwachten zaalcapaciteit.

Dus:
op 20 mei in het gemeentehuis, Gauke Boelenstraat 2 te Drachten een bijeenkomst over en voor de wijk de Wiken. U bent van harte welkom.