Algemene Rekenkamer


Persconferentie over Verantwoordingsdag vervroegd


- 16 mei 2003 -

Op woensdag 21 mei 2003 is het Verantwoordingsdag. Departementen publiceren dan jaarverslagen en de Algemene Rekenkamer controleert die. Dat gebeurt via Rapporten bij het Jaarverslag. Ook publiceert de Algemene Rekenkamer een overkoepelend rapport, Rijk verantwoord, dat commentaar levert op de verantwoording van het rijk in het algemeen.

Leden van de pers waren eerder uitgenodigd voor een persconferentie onder embargo op dinsdag 20 mei van 15.00 tot 16.00 uur. Omdat dan de Tweede Kamer debatteert over de informatie, zal de persconferentie worden vervroegd naar dinsdag 20 mei van 11.30 tot 12.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de Algemene Rekenkamer aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag en is alleen toegankelijk voor journalisten. President Saskia J. Stuiveling zal de conclusies van het onderzoek van de Algemene Rekenkamer presenteren. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld. Dat kan via onderstaande telefoonnummers of emailadres.

Exemplaren van de 24 rapporten en het bijbehorende persbericht zijn door leden van de pers vanaf 10.30 uur onder embargo af te halen. Zoals gebruikelijk kan niet gepubliceerd worden over de verstrekte rapporten totdat de Tweede Kamer deze heeft ontvangen. Woensdag 21 mei om 13.30 uur bieden de minister van Financiën en de president van de Algemene Rekenkamer hun rapporten aan aan de Tweede Kamer, die daarvoor plenair bijeen komt. Het embargo geldt daarom tot woensdag 21 mei 2003 13.30 uur.