Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Symposium

De gevarendriehoek. Overgewicht, diabetes mellitus en hart- en vaatziekten

20 mei 2003, Jaarbeurs, Utrecht

Het aantal mensen met overgewicht, type 2 diabetes en hart- en vaatziekten stijgt snel. Deze verschijnselen vormen samen een gevaarlijke combinatie: het metabool syndroom. Het metabool syndroom vormt een serieuze bedreiging voor de gezondheid. Daadkrachtig ingrijpen is noodzakelijk. Mensen met deze verschijnselen kunnen zelf het verloop van het metabool syndroom beïnvloeden, omdat voeding en leefstijl een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en het behandelen hiervan.

Enkele feiten


- ruim 40% van de volwassen Nederlanders is te zwaar

- het absolute aantal personen met een coronaire hartziekte zal tussen 2000 en 2020 met 44,1% stijgen, uitgaande van alleen demografische ontwikkelingen

- van de mensen met type 2 diabetes mellitus is 85% te zwaar

- 65-75% van alle patiënten met diabetes mellitus overlijdt aan hart- of vaatziekten
De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de Stichting Diabetes and Nutrition Organization (DNO), Becel pro.activ en Slim.Fast organiseren op 20 mei 2003 in de Jaarbeurs te Utrecht een symposium over het metabool syndroom:

De gevarendriehoek. Overgewicht, diabetes mellitus en hart- en vaatziekten

Prof. Dr. J. van Ree, hoogleraar Huisartsgeneeskunde, Universiteit Maastricht, is dagvoorzitter. Het congres begint om 10.00 uur en eindigt om 16.30.

In de bijlagen treft u het volledige programma aan met extra feiten en een antwoordformulier.

U bent van harte welkom.