Stork Groep NV

Stork Aerospace lanceert FUTURE programma voor Fokker 50- toestellen. Aircraft Financing & Trading, Denim Air en Fokker Services tekenen LOI voor gemeenschappelijke marketing

Stork Aerospace heeft het FUTURE50 programma gelanceerd voor het opnieuw in de markt zetten van de Fokker 50-toestellen die daar recentelijk voor beschikbaar zijn gekomen en in de toekomst nog beschikbaar zullen komen. Dat gebeurde tijdens een vandaag gehouden eerste Worldwide Fokker 50 Customer Conference. Kernleveranciers als Pratt & Whitney Canada (turbopropellermotoren), Honeywell (avionica), Dowty Propellers, Messier Dowty (landingsgestellen) en Aircraft Braking Systems Corporation (remsystemen) hebben zich bij het programma aangesloten. Zij garanderen service, spare parts en support voor een periode van tenminste de komende 10 jaar.

"Operators willen een transportoplossing die het beste in hun business plan past. Het FUTURE50 programma biedt hen een op maat gesneden totaalservicepakket, goede technische voorzieningen en een op vlieguren gebaseerde concurrerende vaste prijs," zo luidde de toelichting van Erik Goedhart, Vice President Marketing & Sales van Fokker Services, de betrokken werkmaatschappij van Stork Aerospace.

Juist nu operators naarstig op zoek zijn naar mogelijkheden om de kosten te rationaliseren, is er sprake van zeer sterke economische argumenten om een Fokker 50 in de lucht te houden of aan de vloot toe te voegen. FUTURE50 biedt concurrerende en voorspelbare operationele kosten. Bovendien kunnen startende operators door middel van dit programma de hoeveelheid (start)werkkapitaal reduceren. Grote Fokker 50 leasemaatschappijen leveren aantrekkelijke leaseprogramma's die de Fokker 50 opwaarderen tot een van de meest concurrerende toestellen in het 50 stoelen segment.

Hoewel de productie van de Fokker 50 in 1996 werd stilgelegd, kunnen gebruikers van het toestel nog ruimschoots profiteren van de meest recente en meest economische technologie die maar beschikbaar is. De FUTURE50 partners investeren continu in hun Fokker 50 producten. Met hun ondersteuning kunnen de motoren, remmen, propellers en avionica van het vliegtuig state of the art blijven. Bovendien kan de Fokker 50 als passagiersvliegtuig worden omgebouwd tot een toestel met een militaire of waterpatrouille-functie.

FUTURE50 is het tweede programma in zijn soort dat door Fokker Services wordt geïnitieerd. Het eerste, FUTURE100 genaamd en gebaseerd op de Fokker 100, werd in februari 2003 gelanceerd. De wijze waarop dat in de markt aansloeg en de hernieuwde belangstelling voor de Fokker 100 zijn zeer bemoedigend. Het resultaat is, dat in hoog tempo Fokker 100's gereed worden gemaakt voor nieuwe operators.

Tijdens de FUTURE50 conferentie werd een Letter Of Intent getekend tussen Aircraft Financing & Trading, Denim Air en Fokker Services. De betrokken partijen leggen daarmee hun voornemen vast om binnen het FUTURE50 programma een gezamenlijke marktbenadering te ontwikkelen, organiseren en in te voeren. Daarvan kunnen ook andere activiteiten zoals promotie deel uitmaken, die in het voordeel zijn van de marktpositie van de Fokker 50 in het algemeen en die van de betrokken partijen in het bijzonder.

Fokker Services is een onderdeel van de Stork Aerospace groep. In 2002 realiseerde deze groep met 3.225 medewerkers een omzet van EUR 411 miljoen van de totale Stork omzet van EUR 2 miljard.

Aanvullende informatie over de FUTURE programma's en het Fokker 50 vliegtuig kan worden ingewonnen via www.myfirstfokker.com. Algemene informatie over Fokker Services vindt u op www.fokkerservices.com.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors / Corporate Communications & Investor Relations Tel.: 035 - 695 75 75
www.fokkerservices.com
www.myfirstfokker.com
www.myfokkerfleet.com

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14