Ingezonden persbericht


Persbericht: Veel belangstelling voor stuurinformatie via MS Explorer

Veenendaal, 20 mei 2003 - Korade BV, ERP-dienstverlener met 3 vestigingen in Nederland, heeft een unieke webbased Management Informatie oplossing ontwikkeld zonder dat hiervoor nieuwe software benodigd is. De grote belangstelling van voornamelijk bedrijven die Baan software in gebruik hebben, heeft geleid tot de ontwikkeling van deze 'verpakte dienstverlening' en een reeks aan klanten als KPN ADSL, Corus en Hooghoudt.

Om op uiterst gebruiksvriendelijke wijze stuurinformatie te verkrijgen, worden aan de bestaande Microsoft omgeving proces analyses toegevoegd. Deze analyses bevatten een standaard set aan prestatie indicatoren waarmee de resultaten op specifieke criteria gemeten worden. In de browser van MS Explorer ziet men direct welke verbeteringen noodzakelijk zijn en waar bijsturen noodzakelijk is. Zowel directie als medewerkers hebben continue inzicht in processen als Verkoop, Inkoop, Werkkapitaal (finance), Voorraad, Service en Productie. Korade voert deze 'verpakte dienstverlening' onder de naam iQBS en realiseert de implementatie binnen slechts enkele dagen tijd. iQBS kan ingezet worden voor de ontsluiting van data uit 1 of meerdere bronnen en sluit perfect aan op ERP- en CRM systemen maar ook op Excell, Acces en andere applicaties. Hierdoor vormt het een dashboard naar alle essentiële bedrijfsgegevens en kan het in iedere inter- of intranet site geïntegreerd worden.

De Prestatie Indicatoren worden afgestemd op de normen van de organisatie en bieden eventueel een weerspiegeling van de Balanced Scorecard. Zaken als omzet, marge, omloopsnelheid, servicegraad en leverbetrouwbaarheid worden direct inzichtelijk waarbij middels automatische signalering medewerkers aangespoord kunnen worden tot actie. Door het vasthouden van zowel historische als actuele data worden trend analyses verkregen en de resultaten van ad-hoc en strategische activiteiten direct inzichtelijk.

Korade ervaart een enorme vraag naar Management Informatie waarbij ondernemingen de voorkeur hebben gebruik te maken van bestaande middelen in plaats van aanschaf van nieuwe software. Door gebruik te maken van de Microsoft omgeving, aangevuld met de iQBS analyses van Korade hebben organisaties niet te maken met gebruikers licenties en onderhoud. Dit opgeteld bij de snelle implementatie resulteert dit in een zeer korte terugverdientijd. De besparing kan vaak al gerealiseerd worden doordat de licenties van raadplegende gebruikers van huidige systemen overbodig gemaakt worden.

Middels een demo met live data uit de onderneming worden de voordelen van het iQBS product helder en binnen 1 dag gepresenteerd.

EINDE PERSBERICHT

Korade is een klantgerichte ICT dienstverlener in de markt van het Midden en Klein bedrijf met een focus op ERP dienstverlening rondom Baan en Navision. De organisatie onderscheidt zich door jarenlange ervaring en resultaatgerichte werkwijze. Dit vindt u terug in de werkwijze die zo veel mogelijk stapsgewijs is en waar mogelijk gebaseerd op 'fixed price' afspraken. Om werkelijke oplossingen te kunnen leveren en geen 'technische hoogstandjes', biedt Korade een brede dienstverlening, variërend van interim- en project management, consultancy en beheer tot hard- & software leveringen. Enkele van de Korade klanten zijn: Stork Fokker, Corus, ThyssenKrupp, DAF, GranFood, Alstom, Delft Instruments, Alutech, Esha, Hooghoudt, IBC Betonbouw, Stork Bronswerk, Nyloplast en Eldebe Waldoor.
---
Informatie voor de redactie - Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen: Korade Management & Consultancy BV; Hellen van Lienden Tel: 06-29021893 of e-mail: hvlienden@korade.nl
Daarnaast vindt u verdere informatie (incl. flyer met screenprints) op de website: www.iqbs.nl


---- --