Ingezonden persbericht

Charley Powell terug bij Baan als vice-president worldwide indirect channels

Baan benoemt tevens Bill Gerrish als vice-president channel sales voor Noord-Amerika

Strategie van Baan richt zich op het uitbouwen van haar reseller-netwerk in 60 landen, verdeeld over acht regio's

Herndon (VS), 20 mei 2003 - Baan, toonaangevend leverancier van bedrijfsoplossingen voor industriële ondernemingen en onderdeel van Invensys plc, heeft Charley Powell benoemd tot vice-president worldwide indirect channel sales. Powell wordt wereldwijd verantwoordelijk voor het aansturen van de verkoopkanalen van Baan, die zijn verdeeld over acht regio's. De benoeming onderstreept de strategische focus van Baan, om het aantal resellers van Baan-software voor kleine en middelgrote bedrijven in meer dan 60 landen, aanzienlijk te verhogen.

Baan heeft tevens Bill Gerrish benoemd als vice-president channel sales voor Noord-Amerika. Gerrish wordt verantwoordelijk voor het aansturen van de verkoopkanalen van Baan in Noord-Amerika.

"Baan heeft een enorm klantenbestand en beschikt over een zeer sterke suite van bedrijfsapplicaties. Dit vormt een krachtige combinatie voor de verkooppartners van Baan," zegt Powell. "Hier liggen uitzonderlijke kansen voor zowel resellers als Baan om een verkooporganisatie neer te zetten waarmee een hoge omzet kan worden gegenereerd en tegelijkertijd aanzienlijk meer klanten kunnen worden geholpen bij het verwezenlijken van hun doelstellingen."

Voordat hij bij Baan in dienst trad, gaf Powell leiding aan zijn eigen bedrijf in Denver, de Charles Group. Dit bedrijf richt zich op het opstellen van verkoopstrategieën voor startende ondernemingen.

"Charley beschikt over gedegen kennis van ons bedrijf en heeft veel branchespecifieke ervaring, waardoor we snel in staat zullen zijn de strategische doelen die we voor onze channel sales organisatie hebben gesteld, te verwezenlijken," aldus Susan Heystee, executive vice president, worldwide solution sales & delivery van Baan. "We zijn verheugd dat we hem opnieuw in het Baan team mogen verwelkomen en we vertrouwen erop dat we met zijn kennis en ervaring de wereldwijde channel sales organisatie verder kunnen uitbouwen, waardoor meer omzet kan worden behaald en een snelle groei kan worden gerealiseerd."

Powell begon zijn carrière in 1976 als senior accountant bij Price Waterhouse. In 1978 trad hij in dienst bij StorageTek als manager Tape & Disk Drives. In 1984 werd hij benoemd tot chief financial officer voor AWEIDA Systems, een hardware-leverancier. In 1986 werd hij director international operations voor Columbine Systems, een leverancier van software voor radio- en televisie.

In 1987 werd Powell benoemd tot vice-president international operations voor J.D. Edwards. In 1992 trad hij als chief operating officer en chief financial officer in dienst bij Kapre Software, producent van bedrijfssoftware. Vanaf 1996 was hij als senior vice president sales voor West-Amerika werkzaam voor Baan. Na zijn periode bij Baan werd hij in 1999 president en chief executive officer bij OneRealm, een bedrijf dat software ontwikkelt voor de vertaling van softwareprogramma's.

Powell behaalde een universitaire graad in zowel exacte wetenschappen als accounting aan de universiteit van Colorado. Hij is een certified public accountant (CPA), en woont in Denver, VS.

Voordat hij bij Baan in dienst trad, bekleedde Gerrish diverse verkoop- en managementfuncties bij o.a. Factory Logic, e-flexx, Solution Bank, Western Data en SSA Global Technologies.

De indirect channel sales organisatie van Baan opereert in het verlengde van de Baan sales & consulting medewerkers, en is opgebouwd uit verschillende bedrijven die de complete iBaan suite van oplossingen verkopen aan klanten in een specifiek marktsegment. De organisatie ontwikkelt en implementeert verkoopprogramma's die ertoe bijdragen dat er meer vraag komt naar de producten, strategieën en oplossingen van Baan in vier kernsectoren - Industrial Machinery & Equipment, Electronics, Automotive en Aerospace & Defense.

De bedrijfsstrategie van Baan is er op gericht industriële ondernemingen te voorzien van een uitgebreide reeks branche specifieke applicaties met een focus op bedrijfsinformatie, zoals enterprise resource planning (ERP), customer relationship management (CRM), supply chain management (SCM), en product lifecycle management (PLM).

Baan
Reeds meer dan 25 jaar helpt Baan industriële ondernemingen met complexe productie-, logistieke en serviceprocessen bij het verbeteren van hun bedrijfsprestaties. Baan is gericht op het leveren van branche specifieke bedrijfsoplossingen en services aan discrete producenten in de sectoren Industrial Machinery & Equipment, Electronics, Automotive en Aerospace & Defense. Met haar ongeëvenaarde domeinkennis in de genoemde verticale industrieën, stelt Baan klanten in staat om met behulp van haar bedrijfsoplossingen de laagste total cost of ownership en de snelste time-to-value te realiseren. Baan heeft wereldwijd meer dan 6.500 klanten en installaties op meer dan 21.000 locaties. Baan is onderdeel van de divisie Development van Invensys plc.

Ga voor meer informatie naar www.baan.com.

Invensys plc
Invensys is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van productietechnologie. Met behulp van innovatieve services en technologieën, en met haar uitgebreide kennis van industrieën en applicaties, helpt de groep haar klanten bij het verbeteren van de productiviteit, de prestaties en de winstgevendheid.

Invensys Production Management werkt nauw samen met klanten om de prestaties van hun productiemiddelen te vergroten, de return-on-investments in productie- en gegevensbeheertechnologieën te verhogen en de kosten over de gehele supply chain te verlagen. De divisie omvat de bedrijven APV, Avantis, Eurotherm, Foxboro, IMServ, SimSci-Esscor, Triconex en Wonderware. Deze bedrijven zijn gericht op de proces- en batchindustrie (olie, gas en chemie, energievoorziening, voedingsmiddelen & drank en persoonlijke verzorging) en op de discrete en hybride productie.

Invensys Rail Systems heeft wereldwijd een leidende positie op het gebied van ontwikkeling, productie, levering, installatie, exploitatie en onderhoud van beveiligingsgerelateerde spoorwegsignalerings- en besturingssystemen, en biedt daarnaast een complete reeks aan spoorwegsignalerings- en communicatieproducten. Tot het bedrijf behoren Westinghouse Rail Systems Limited (WRSL), Dimetronic Signals, Safetran Systems, Burco Services, Westinghouse Signals Australia en Foxboro Transportation. WRSL heeft onlangs twee contracten getekend voor het vernieuwen van de signalering van het Londense metrostelsel, met een gezamenlijke waarde van meer dan 850 miljoen pond (1,3 miljard dollar).

Via de divisie Development richt Invensys zich momenteel eveneens op andere sectoren. Deze divisie omvat de volgende bedrijven: Appliance Controls, APV Baker, Baan, Climate Controls, Hansen Transmissions, Lambda, Metering Systems, Powerware en Teccor. Invensys is actief op zoek naar mogelijkheden om deze bedrijven verder te ontwikkelen via investeringspartners of nieuwe eigenaars.

Invensys is wereldwijd actief in meer dan 60 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Londen.

Ga voor meer informatie naar www.invensys.com.

Contact Baan PR
Carolijn Peelen
Tel.: 0342-477525
E-mail: cpeelen@baan.com.