Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-05-2003 3e persbericht van dinsdag 20 mei 2003

Helmond: Dodelijk verkeersongeval
De 11-jarige Rianne Hertogs uit Helmond is dinsdagmiddag om 15.45 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising Vossenbeemd en Churchilllaan. Het kind fietste op het fietspad van de Churchillaan. Op de kruising stonden drie vrachtautos. De twee eerste vrachtautos sloegen linksaf om de Churchilllaan op te rijden. De derde vrachtauto met aanhanger, bestuurd door een 52-jarige Helmonder wilde rechtdoor de kruising oversteken. Het meisje is tussen de twee eerste vrachtautos de kruising opgereden en tegen de zijkant van de vrachtauto gereden die op dat moment rechtdoor de kruising op reed. Het kind kwam onder de achterwielen van de vrachtauto en overleed ter plaatse.

Eindhoven:Agressie in het verkeer
Op de Smits van Oyenlaan in Nuenen is dinsdagmiddag rond 16.20 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man had met zijn vrachtauto op de Sterrenlaan in Eindhoven tot tweemaal een 42-jarige Eindhovense automobilist van de weg gedrukt. Dit zonder dat daartoe ook maar enige aanleiding bestond. De Eindhovenaar moest een trottoir oprijden om niet door de vrachtauto te worden aangereden. De bestuurder van de vrachtauto kon op aanwijzing van het slachtoffer worden aangehouden. De vrachtautochauffeur is ingesloten voor verder onderzoek.

Riethoven: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 13.30 en 15.15 uur heeft de politie op de Broekhovenseweg in Riethoven een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 62 bestuurders bekeurd. De snelste reed 115 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Budel: Tuingereedschap gestolen
In een garage bij een woning aan de Heikantstraat in Budel is tussen zaterdagavond en dinsdagmiddag ingebroken. Een ruitje werd door de dader vernield om binnen te komen. Er is een motorkettingzaag met een waarde van ruim 500 euro en een motorheggenschaar van ruim 500 euro gestolen.