Politie Rotterdam-Rijnmond

Middaguitgave dinsdag 20 mei 2003

* OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart voor zes vond een overval op een woning in de Mathenesserstraat plaats. Twee onbekende mannen met wapens kwamen de woning, waarvan de voordeur op een kier stond, binnen waarna de 26-jarige bewoonster werd vastgebonden. Vervolgens werd de woning doorzocht waarbij een onbekende hoeveelheid sieraden werd weggenomen. Tijdens de overval ging de deurbel, waarop het tweetal ijlings via de achterdeur de woning verliet. De Recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* MAN OVERLEDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks drie uur trof politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster, naar aanleiding van een melding, in de Resedastraat een dode man aan. Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Rotterdam, bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek naar dit misdrijf in.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdagmiddag op het Kruisplein een verkeerscontrole. Tussen één en drie uur werden 28 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel en belediging.


* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmiddag een snelheidscontrole op de Statenweg. Tussen half twee en half drie gingen 28 van de in totaal 650 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur in plaats van '50'.

Ochtenduitgave dinsdag 20 mei 2003

* WONING UITGEBRAND
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond vier uur ontstond er brand in een woning aan de Schollevaartse Dreef. Door de brand ontstond een grote rookontwikkeling, waardoor de aangrenzende percelen ook rookschade opliepen. De brandweer gaf middelbrand. De brand, die vermoedelijk in een slaapkamer begon, werd door de Technische Recherche nader onderzocht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Stichting Salvage zorgde voor de opvang van de bewoners.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Maandagmiddag werd tussen half drie en half vijf door personeel van de Verkeersdienst een snelheidscontrole gehouden op de Abram van Rijckevorselweg. Er werden 1254 bestuurders gecontroleerd waarvan er 245 de toegestane snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.


* AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmorgen omstreeks kwart voor twee op de Meidoornsingel een auto, met daarin twee mannen uit Rotterdam, 23 en 34 jaar, staande. Het tweetal was even daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding op de Peppelweg, waarna zij waren doorgereden. Politiemensen stelden een onderzoek in en zagen de auto rijden en gaven een stopteken. Tijdens de staandehouding rende de 23-jarige autobestuurder uit de auto maar hij werd kort daarna op de Wilgenlei in zijn kraag gevat. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De auto, die bleek gestolen te zijn, werd in beslag genomen.


* BRAND IN CONTAINER
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond één uur ontstond er brand in een container van een bedrijf, werkzaam in organische afvalverwerking, aan de Torontostraat. De container, gevuld met 40 koolstoffilters vatte door nog onbekende oorzaak vlam. Door de brandweer werd deze brand met 30 personeelsleden bestreden. Door de sterke rookontwikkeling en de afzetting van diverse wegen, voor de hulpverleningsdiensten, ondervond het verkeer tot ver in de middag hinder.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagavond rond vijf uur werd een 26-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij kort ervoor had geprobeerd in te breken in een schuur aan de Honingerdijk. De man die na zijn daad was weggelopen werd door politiepersoneel van district Oost korte tijd later in zijn woning aangehouden.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks drie uur raakte op de Rijksweg A16 Zuidbaan een 45-jarige automobilist uit Gouda gewond. De 45-jarige man, die met zijn auto pech had, stond stil op de doelgroepenstrook. De auto waarin het slachtoffer zat, werd vervolgens door een vrachtwagen die werd bestuurd door een 38-jarige man uit Steenwijkerwold van achteren aangereden. Brandweerpersoneel haalde het slachtoffer, dat bekneld was geraakt, uit zijn benarde situatie. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het Claraziekenhuis. Als gevolg van de aanrijding werd de Rijksweg ongeveer drie kwartier afgesloten voor het verkeer.