Politie Hollands Midden
Datum: 21 mei 2003

(

Inbraak in woningen (3x) Leiden
In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 mei werd er ingebroken in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een mobiele telefoon, geld en een gouden ketting gestolen. In de ochtend van dinsdag 20 mei werd er ingeslopen via een niet afgesloten deur in een woning aan de Rembrandtstraat. Uit de woning is een portemonnee, een mobiele telefoon en zijn diverse pasjes gestolen. In de avond werd ingebroken in een woning aan de Bakkersteeg. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is een videorecorder, een discman, een weekendtas en een jas gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Autobrand Leiden
Door nog onbekende oorzaak ontstond er op donderdag 21 mei kort na middernacht brand in een op een bedrijfsterrein aan de Rooseveltstraat geparkeerde Peugeot. Het vuur sloeg over op een naast deze auto geparkeerde Volkswagen transporter. De brandweer was snel terplaatse en bestreed het vuur. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Inbraak in woning Leiderdorp
Op klaarlichte dag van dinsdag 20 mei werd er ingebroken in een woning aan de Santhorst. Om binnen te komen werd een deur ingetrapt. Voor zover nu bekend is worden uit de woning een paraplu en een colbertjas vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Benthuizen
In de middag van dinsdag 20 mei werd er ingebroken in een woning aan de Hogeveenseweg. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werd geld en een bankpas gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Alphen a/d Rijn
In de middag van dinsdag 20 mei werd er ingebroken ineen woning aan de Diamantstraat. Om binnen te komen werd een deur ingetrapt. Uit de woning zijn sieraden, is een laptop en is kleding gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie zoekt geweldpleger Waddinxeen
De politie is op zoek naar een nog onbekende jongeman die op dinsdag 13 mei tussen 07.30 uur en 08.00 uur aan de Petteplas nabij de Puttelaan een 9-jarig meisje uit Waddinxveen mishandelde. Beiden lieten een hond uit. Het meisje hield de hond aangelijnd, de jongeman zijn zwart met bruine hond, mogelijk een Rottweiler, niet. Het meisje was bang dat de hond van de jongeman haar hond zou aanvallen en vroeg deze aan te lijnen. De jongeman werd kwaad en gaf het meisje een vuistslag op haar ogen. In het ziekenhuis constateerde men een lichte scheuring van haar oogkas. De politie vraagt mogelijke getuigen zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Waddinxveen, telefoon 0900-8844.

Inbraak in woningen (4x) Nieuwerkerk a/d IJssel
In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 mei werd er ingebroken in drie woningen aan de Vikingrade en één aan het Rietveen. Om binnen te komen werd bij alle woningen een gaatje in een raamsponning geboord. Via dit gaatje werden de sluitboompjes van het raam ontsloten. Vervolgens kon ingeklommen worden. Uit de woningen zijn onder meer sieraden, is parfum, een digitale camera, geld en een horloge gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.



Aanrijding Gouda
Een 29-jarige automobilist uit Boskoop verleende op dinsdag 20 mei bij het afslaan op de Nieuwe Gouwe geen voorrang aan een hem tegemoetkomende auto bestuurd door een 23-jarige man uit Gouda. Bij de aanrijding die ontstond raakten beide bestuurders gewond. Met onder meer been- en buikletsel zijn zij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Politie houdt geweldpleger aan Gouda
De politie hield op dinsdag 20 mei rond 22.20 uur op de eindbestemming van de trein van Den Haag naar Gouda een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man had in de trein een 18-jarige vrouw uit Gouda mishandeld. Hij sloeg de vrouw meerdere malen in het gezicht omdat hij het er niet mee eens was dat de vrouw naar huis belde. De vrouw voelde zich onbehaaglijk in de coupé van de trein waar de man zich bevond en wilde bellen. Hij waarschuwde haar dit niet te doen. Op het gillen van de vrouw werd de man in de trein door de conducteur overmeesterd en aan de politie overgedragen. De verdachte is ingesloten.

Politie houdt insluiper aan Bergambacht
De politie hield op dinsdag 20 mei rond 18.30 uur op de C.G. Roosweg een 43-jarige man uit Rotterdam aan. De eigenaar van het bedrijf overliep de man in het bedrijf. De Rotterdammer bedreigde de eigenaar met een mes, naar later bleek een zakmes, en ging er in een auto vandoor. De gealarmeerde politie wist hem even later aan te houden. Wat de verdachte in het bedrijf van plan was is niet bekend. Wel ontdekte de politie dat hij nog een geldboete van
E 1.212,00 of 20 dagen hechtenis uit had staan. Ook liepen er nog zes boetes. De verdachte is ingesloten.



--------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --