Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-05-2003
Politieberichten van 20/5 (13.00 uur) t/m/ 21/5 (07.00 uur)

Follega: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 17.15 uur is een 32-jarige man uit Leeuwarden met zijn auto op de A6 in een slip geraakt, waardoor een aanrijding ontstond. De man had, rijdend richting Joure, juist een auto ingehaald en stuurde weer terug naar de rechterrijstrook. Daarbij raakte hij in een slip en kwam tegen de vangrail. De auto kwam vervolgens weer op de rijbaan terecht, juist voor de auto van een 22-jarige man uit Groenekan. De bestuurder uit Leeuwarden is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. In de file die door deze aanrijding ontstond, vond vervolgens een kop-staart aanrijding plaats. Een 27-jarige vrouw uit Beetgum botste met haar auto achterop de auto van een 38-jarige vrouw uit Burum. Een van de bestuursters raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd.

Drachten: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 13.10 uur vond op de afrit van de N31 een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 49-jarige vrouw uit Tolbert kwam vanaf de N31en moest stoppen voor de kruising met de Ureterpvallaat. Achter haar reed een 43-jarige man uit Sneek. Hij had te laat in de gaten dat de auto voor hem stopte en botste er achterop. Een passagier van de voorste auto, een 21-jarige vrouw uit Tolbert, had nekklachten en is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Lemmer: aanrijding met gewonden
Dinsdag omstreeks 09.35 uur vond op de Rijksweg A6 een ongeval plaats, waarbij twee personen gewond raakten. Een 20-jarige vrouw uit Haarlem reed over de rechterrijstrook in de richting Joure en wilde een vrachtauto inhalen en ging naar de linkerrijstrook. Plotseling kwam een andere auto, een rode personenauto, die eveneens achter die vrachtauto reed, ook naar links. Hierdoor moest de vrouw uit Haarlem krachtig afremmen om een aanrijding te voorkomen., Daarbij raakte ze in een slip en raakte met zowel de linkervoor- als achterzijde de vangrail. Beide inzittenden, de bestuurster en een 47-jarige vrouw uit Haarlem, zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De rode auto kon niet meer achterhaald worden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Afgelopen nacht omstreeks 01.15 uur werd op de Groningerstraatweg een
26-jarige man uit Hurdegaryp gecontroleerd. . Hij viel op omdat hij met hoge snelheid met zijn personenauto binnen de bebouwde kom reed. Hij bleek te heben gedronken. Aan het bureau blies hij 385 ug/l. Hij kreeg een rijverbods van 3 uren en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Heerenveen: vernielingen, verdachte aangehouden Afgelopen nacht zijn in het centrum van Heerenveen een groot aantal vernielingen en baldadigheden gepleegd. Omstreeks 02.40 uur werden vernielingen op de Oude Koemarkt gemeld. Terrastafels lagen om, een fiets was vernield, één van de ruiten van een horecawindscherm was kapot, vuilcontainers waren omgeschopt./gegooid. Ook lag er veel kapot glaswerk op de Oude Koemarkt en de Vleesmarkt. De daders waren verdwenen. Enige tijd later, omstreeks 03.25 uur, werd door surveillerende politiemensen een 17-jarige jongeman uit Nijeveen op heterdaad aangehouden bij een vernieling op de Gedempte Molenwijk. Ze zagen dat hij enkele malen tegen een fiets trapte en er vervolgens bovenop sprong. De knaap is voor nader onderzoek ingesloten. De verdachte maakte deel uit van een groep jongeren. Het is niet bekend of de verdachte en/of de groep pook verantwoordelijk is voor de andere vernielingen. Dit zal uit onderzoek moeten blijken.

Appelscha: inbraak
Afgelopen nacht omstreeks 01.55 uur is ingebroken in de speelhal van het pretpark aan de Boerestreek. Acht gokkasten zijn met grof geweld opengebroken. Het is nog niet bekend hoeveel geld is gestolen. Namens het park deed een 31-jarige man uit Appelscha aangifte.

Bureau Communicatie 058 880 8272