Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 21-05-2003 Mediaberichten 21 mei (9.30 uur)

Sigaretten buitgemaakt bij ramkraak

SIEBENGEWALD Bij een ramkraak in Siebengewald is in de nacht van dinsdag op woensdag een groot aantal sloffen sigaretten ontvreemd. Rond 2.00 uur s nachts hebben onbekenden de ruit van een winkel aan de Gochsedijk vernield waarna ze uit de winkel een honderdtal sloffen sigaretten meenamen. De vermoedelijke daders zijn vermoedelijk in een auto weggevlucht die vervolgens bij de brug in Well van de weg af raakte. De gealarmeerde politie kon de verdachten niet traceren. Bij de zoektocht is een speurhond ingezet. Het schadebedrag is op dit moment nog niet bekend omdat de definitieve aangifte van de ramkraak nog wordt opgenomen.

Gewond na bedrijfsongeval met tractor

AFFERDEN Een 40-jarige Afferdenaar raakte dinsdagavond gewond nadat hij met zijn tractor aan het werk was. De man was aan de Heukelom bezig om met een tractor met een zogenaamde kniklader een zieke koe overeind te helpen. (Een kniklader is een klein soort tractor waarmee het vee in de stal vervoerd wordt.) Tijdens het overeind helpen van de koe kantelde de kniklader waardoor de man knel kwam te zitten. Hij is met onbekend letsel aan de borstkas overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Man aangehouden met xtc-tabletten en mogelijk cocaïne

TEGELEN Dinsdagavond controleerde de politie een 42-jarige man uit Krefeld op het bezitten van verdovende middelen. Op de Calvariestraat zag de politie hoe de verdachte een plastic zak goed wegstopte in een personenauto. In de daaropvolgende controle bleek dat in de zak enkele hondereden xtc-pillen zaten en ongeveer 1 kg op cocaïne gelijkende stof. De man is in verzekering gesteld en de drugs zijn in beslag genomen.