Beers Bedrijfsauto

Touringcarbedrijf J.L. de Jong B.V. zet in Nederland eerste Scania Irizar PB Gran Turismo touringcar op de weg
---


21/05/2003
V.l.n.r. Dhrn De Jong sr en jr en dhr Soetens van Beers Bedrijfsauto (klik voor grotere foto) Touringcarbedrijf J.L. de Jong B.V. uit Rotterdam, heeft onlangs de sleutels in ontvangst genomen van de eerste Scania Irizar PB Gran Turismo in Nederland. De PB Gran Turismo, met zijn innovatieve en zeer moderne design, is sinds kort op de Nederlandse markt beschikbaar. De uitvoering van J.L. de Jong is zeer compleet met o.a. een camera op het dashboard, zodat ook de passagiers die verder naar achteren zitten op het grote scherm in de bus kunnen meekijken wat er voor de bus op de weg gebeurt. De passagiers hebben verder de beschikking over een DVD speler, een navigatiesysteem, uiterst comfortabele stoelen en echte verse koffie uit de pantry. De luxueuze touringcar is uitgerust met de zeer zuinige 420 pk ( 309 kW) 12-liter motor. Het voertuig is afgeleverd door de (bus)werkplaats van Beers Bedrijfsauto te Tilburg.

De ontwikkeling van dit topmodel is reeds in augustus 1997 gestart. In het totale project is de kennis van meer dan 1.000 mensen en de ervaring van een kleine 10.000 afgeleverde en naar tevredenheid opererende Irizar touringcars gebruikt met een totale investering van meer dan 18 miljoen Euro. Het eerste jaar zijn de voertuigen alleen op de Spaanse markt uitgeleverd. Vanaf maart 2001 zijn ruim 980 PB Gran Turismo's gebouwd en verkocht.

Touringcarbedrijf J.L. de Jong B.V. is een ruim 80 jaar oude familieonderneming in IJsselmonde. Met 16 actieve medewerkers houden zij zich bezig met personenvervoer in de breedste zin van het woord. Het bedrijf gevestigd in Rotterdam mag niet verward worden met het gelijknamige Ridderkerkse touringcarbedrijf.
In 2000 vond de aanschaf van de eerste (Scania Irizar) touringcar plaats. Dit vormde de basis voor een zeer goede en vertrouwde relatie tussen J.L. de Jong en Scania. De totale vloot omvat inmiddels 10 touringcars. De nieuwe aanwinst vormt het vlaggenschip en is uniek en zeer compleet in zijn specificatie. Met een breedte van 2,55 meter en de extra lengte van 12,20 meter wordt aan 48 passagiers, gids en chauffeur alle mogelijke luxe en ruimte geboden. Het is ook de eerste touringcar in een metallic zilvergrijze kleur voor J.L. de Jong en uitgevoerd met speciaal dubbel getint glas. Door toepassing van moderne materialen en constructiemethoden zijn de rij-eigenschappen superieur.

Touringcarbedrijf J.L.de Jong B.V. is een gerenommeerd busbedrijf. Om dit te handhaven rijdt J.L. de Jong met moderne, goed onderhouden touringcars, die aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. De keuze voor Scania Irizar is daarin dan ook zeer bewust.