Gemeente Emmen


---

Persbericht: onderdak Stichting Help de Polen 21 mei 2003

Tijdelijk onderkomen aan de Weerdingerstraat
Gemeente biedt stichting Help de Polen onderdak De gemeente Emmen helpt Stichting 'Help de Polen'. De organisatie dreigde dakloos te worden nadat ze moest vertrekken uit haar vorige werkpand aan de Verlengde Spoorstraat, naast het NS-station. Daarom stelt de gemeente tijdelijk een loods van de vroegere reinigingsgebouwen aan de Weerdingerstraat beschikbaar.

Stichting Help de Polen en andere Oostbloklanden, zoals de stichting officieel heet, heeft zelf bij de gemeente aan de deur geklopt voor hulp. Wethouder Holman van Welzijn is blij dat de gemeente iets kan doen: Help de Polen is een stichting met vrijwilligers én het is een stichting die zich inzet voor de medemens. Als zon organisatie in de problemen komt, willen we in principe kijken of we kunnen helpen. We zijn blij dat we de Stichting deze loods kunnen aanbieden, zodat ze door kunnen gaan met hun werk.

Financiën
De exploitatiekosten zijn volledig voor de rekening van de stichting. De kosten van het hekwerk, dat de gemeente om het pand heen geplaatst heeft om het gebruiksklaar te maken, neemt de gemeente wél voor haar rekening.
Alesd, een werkgroep die zich bezighoudt met hulp aan Roemenië die ook bij de stichting onderdak was, verhuist mee.
De gemeente stelt het pand beschikbaar totdat het gesloopt wordt.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen