Gemeente Emmen


---

Persbericht: stad in debat van 19 tot en met 22 mei, 15 mei 2003

Masterplan Emmen Centrum 2020
Stad in debat van 19 tot en met 22 mei a.s.

In de week van 19 tot en met 22 mei wordt de visiefase van de ontwikkeling van het masterplan Emmen Centrum 2020 door de gemeente Emmen afgesloten. In deze week worden debatten/ontmoetingen georganiseerd met bestaande en nieuwe gesprekspartners.

De zogenaamde MEC-week heeft het volgende programma: Datum: 19 mei
2003 (maandag)
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Locatie: commissiekamer van het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 kamer B
2.60)
Activiteit: debat junioren-senioren
Vraagstelling: Zijn de tegengestelde verlangens en verwachtingen wel bijeen te brengen in een Emmens stadscentrum?

Datum: 21 mei 2003 (woensdag)
Tijd: 13.00 - 16.30 uur
Locatie: Muzeval (Boermarkeweg 43)
Activiteit: stadsdebat met inwoners van Emmen en oud- Emmenaren Vraagstelling: Wat levert een vergelijk op van de 'blik van buiten' met de 'blik van binnen' als het gaat om wat het Emmense stadscentrum als geheel moet uitstralen?

Datum: 22 mei 2003 (donderdag)
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Locatie: Start vanuit ruimte onder Trouwpaviljoen (bij binnenkomst Centrale Balie links de trap af)
Activiteit: stadsarchitectuur wandelingen
Architecten leiden geïnteresseerden rond door het stadscentrum. Zij geven al wandelend hun toelichting over architectonische kwaliteiten en gebreken. Zij gaan graag in op opinies en vragen van de meewandelende gasten.

In de ruimte van de Centrale Balie in het gemeentehuis is de hele week permanent een overzicht te zien van het masterplan-traject tot op heden. Ook op de internetsite van de gemeente Emmen kunt u deze informatie vinden en reageren op de resultaten tot nu toe. Via www.emmen.nl kunt u doorklikken naar 'emmen', 'projecten en plannen', 'plannen' en 'masterplan'.

Achtergrond
De gemeente werkt aan een aantal grote projecten in het centrum, zoals de locatie voor de nieuwbouw van het stadstheater, de huisvesting van de brandweer, het politiebureau, enz. Ook zijn er projecten die ingaan op de vraag naar woningen in het centrum. Ingrijpende keuzes binnen het ene project zijn van invloed op het andere. Daarom stelt de gemeente het masterplan Emmen centrum 2020 op. Hierin wordt op hoofdlijnen beschreven hoe het centrum eruit komt te zien voor wat betreft wonen, werken, recreëren, groen, infrastructuur, sociale voorzieningen, enz.
Het opstellen van dit masterplan gebeurt in nauwe samenspraak met belanghebbenden. Hieruit voortvloeiend zijn reeds vele bijeenkomsten georganiseerd voor gebruikersgroepen van het centrum.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen