Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

21/05/03 Koningin bij opening nieuwbouw Werkvoorziening Regio Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin is woensdag 21 mei 2003 in Diemen bij de officiële opening van de nieuwbouw van de Werkvoorziening Regio Amsterdam. De WRA Groep (Werkvoorziening Regio Amsterdam) is in Amsterdam en Diemen uitvoerder van de Wet Sociale Werkvoorziening. Bij de WRA Groep werken ongeveer 3000 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische handicap, WAO'ers en langdurig werklozen in een reïntegratietraject. De nieuwe huisvesting biedt onderdak aan directie en staf van de WRA Groep en de divisies Quado en Montapack. De divisies CCB en Indutec blijven gehuisvest op de bestaande locaties.

De WRA Groep is een veelzijdig bedrijf met functies in onder andere metaalbewerking, montage, verpakken, parkeervoorzieningen, bouw, mailing en groenvoorziening.
Belangrijk uitgangspunt van het bedrijf is dat de zelfstandigheid van de mensen wordt vergroot. Veel werknemers hebben een werkplek buiten de traditionele sociale werkvoorzieningsbedrijven in vaak verantwoordelijke functies waarin een behoorlijk ontwikkelingsniveau een vereiste is. Zo'n vijfhonderd medewerkers zijn gedetacheerd bij onder meer de politie, banken, productiebedrijven, overheden, garagebedrijven en onderwijsinstellingen.

De vaardigheden die er zijn om gehandicapten te begeleiden worden ook ingezet voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt die het zonder begeleiding niet redden. Zo zijn er projecten voor daklozen en ex-delinquenten die in samenwerking met anderen aan werk en huisvesting worden geholpen.