Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op 21 mei wordt de tentoonstelling DESCRIPTION: MOBILE CITY in het Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9, door Prof. ir. Francine M.J. Houben geopend. De tweede bijdrage van het Goethe-Institut aan de 1. Architectuur Biknnale is een initiatief van de kunstenares en professor aan de Hochschule f r bildende K nste Hamburg, Susanne Weirich, en bestaat uit mobiele ontwerpen van haar studenten.

Description: Mobile City schetst de supermobiele leefruimte van de imaginaire stad Mobile City en zijn inwoners. De naam Mobile is zoals men beweert van de Moubilla Indianen afgeleidt. Conform hun traditie staken zij op feestdagen azaleas in hun haar om vlinders aan te lokken. Zij volgden ze en werden mobiel. In Mobile City wordt de naam tot onderwerp gekozen.

Description: Mobile City presenteert met behulp van verschillende media afbeeldingen van mobiele leefruimtes: o.a. een akoestische reis door de psychologische geografie, fotografisch gedocumenteerde slaapgewoontes en actieradiussen in mobiele behuizingen. Wij krijgen nieuwe inzichten in bezienswaardigheden , flexibele denkpatronen, taal omgangsvormen, en ook in het commercikle transport van wonderdoosjes tot aan de End of Map Zone.

Curator: Prof. Susanne Weirich, Hochschule f r bildende K nste, Hamburg Assistentie: Bettina M nnich
Studenten: Anete Bajrami, Stefanie Bohnsack, Rabea Kvster, Martin Luce, Thekla Pohl, Sebastian Post, Bettina Rustemeyer en Alexandra Spiegel.

Deze tentoonstelling is van 21 mei t/m 6 juli in het Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9, te zien.
Opening op woensdag 21 mei van 17 tot 19 uur.

Openingstijden: di t/m do, 14 19 uur, vr, 12-17 uur, zo, 13-17 uur. Toegang gratis.

Meer informatie op www.goethe.de/rotterdam