Fontys



donderdag 8 mei 2003

Studiedag voor beeldende kunstenaars met een verstandelijke beperking "Kunst in beweging" aan Fontys Hogeschool voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Fontys Hogeschool voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Stichting Zuidkunst bieden alle kunstenaars met een verstandelijke beperking uit Zuid-Nederland een studiedag aan op woensdag 21 mei 2003 op Fontys Hogeschool voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan ds. Th. Fliednerstraat 2 in Eindhoven. Tijdens deze dag zullen 21 workshops gegeven worden door reguliere beeldende kunstenaars en docenten kunstzinnige vorming. Onder hen bevinden zich de Tilburgse schilder/ kunstenaar Marc Mulders en zangeres/ kunstenares Frederique Spigt. De Stichting Zuidkunst hoopt dat kunstenaars met en zonder een handicap elkaar deze dag zullen inspireren en stimuleren.

Vorig jaar had de Stichting Zuidkunst een reizende tentoonstelling met als titel: "Zuiderling Zonderling". In verschillende steden van Nederland en België hebben bezoekers kennis kunnen maken met het werk van deze kunstenaars. Dit jaar is het aanbod van de studiedag erg breed en bestaat onder andere uit workshops etsen, fotografie, taaldrukken, metaaldraadkunst, portretschilderen, driedimensionaal werk, drama en zelfs een les kunstbeschouwing in het nieuwe Van Abbemuseum. Ter afsluiting is er een presentatie van de workshops van 15.00 tot 16.00 uur. Tevens is er een expositie van werk van kunstenaars van alle aangesloten ateliers van de Stichting Zuidkunst. Deze expositie is te bezichtigen vanaf 12 mei t/m 27 mei op bovengenoemd adres. De dag wordt afgesloten met een hapje en drankje, van 16.00 uur tot 17.00 uur. Bezoekers zijn welkom van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Stichting Zuidkunst
Stichting Zuidkunst is een overkoepelend orgaan van ateliers voor kunstenaars met een verstandelijke beperking uit Brabant, Zeeland en Noord-Limburg. Deze stichting wil een groter draagvlak creëren voor het werk van professionele kunstenaars met een verstandelijke beperking. Haar doel is deze kunst te integreren in de cultuurstroom van de maatschappij. De nadruk ligt op het werk en niet op de handicap!

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door:

Maurits van Kattendijke Stichting

Provincie Noord-Brabant

Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant

Provincie Zeeland

Fontys Hogeschool voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Eindhoven

Stichting C. Van Renessefonds / F. Van Walsemfonds

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind