Dienstenbond CNV

Yarden: uitnodiging leden
12-05-2003

Op woensdag 21 mei as. organiseert de CNV Dienstenbond te Emmeloord een ledenbijeenkomst over de inzet van de CNV Dienstenbond voor de komende CAO-onderhandelingen. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

De bijeenkomst zal worden gehouden op:

woensdag 21 mei
in de Nieuwe Jeruzalemkerk
Cornelis Dirksplein 10 te Emmeloord
Aanvang: 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur.

Hoewel deze uitnodiging is gericht aan onze leden bij Yarden zijn ook zeker niet-leden van harte welkom. Vraag daarom een collega met u mee te gaan. Lid of geen lid, arbeidsvoorwaarden gaan tenslotte iedereen aan!

Inzet CAO-onderhandelingen
Tijdens deze informatieve bijeenkomst zal u verslag gedaan worden van de inzet van de CNV Dienstenbond voor de komende CAO-onderhandelingen. Het is op dit moment nog onzeker of er onderhandeld gaat worden over een geharmoniseerde CAO voor het personeel in de uitvaartverzorging en de crematoria.

Als het aan de CNV Dienstenbond ligt zullen we dat zeker doen maar de vraag is nog steeds actueel of aan werkgeverszijde alle neuzen dezelfde richting op wijzen'. De gevolgen van een geharmoniseerde CAO zullen fors zijn. Arbeidsvoorwaardelijk kan het personeel in de uitvaartverzorging er alleen maar op vooruit gaan maar we zullen ook zeker moeten waken voor een achteruitgang in arbeidsvoorwaarden bij het personeel dat werkzaam is in de crematoria.

Samen met de leden van de Vakgroep Uitvaart i.o. is een voorlopige inzetbrief gemaakt waarover wij u graag informeren maar ook over willen discussiëren. Wat kan dit betekenen voor de arbeidsvoorwaarden bij Yarden? Het loongebouw is naar crematoria-maatstaven maar nog veel bepalingen zijn conform de uitvaartverzorging.

INFO...
Daarnaast is er tijdens deze avond de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de positie van uw bond in het periodiek overleg met de directie van Yarden. U wordt geïnformeerd over de contacten met de directie en de ondernemingsraad, e.e.a. naar aanleiding van de laatste INFO van de CNV Dienstenbond. Hoewel we daar later weer zijn uitgekomen heeft de inhoud daarvan aanvankelijk tot enige spanning in de verhoudingen met de directie geleid. Naar inzicht van de directie was de tekst van de INFO namelijk suggestief en tendentieus.

Ook de ondernemingsraad van Yarden divisie Zorg was ongelukkig met de tekst. In een daarop volgend gesprek met het Hoofd Personeelszaken a.i. (de directeur was ziek) is door hem toegegeven dat het personeel vooraf beter geïnformeerd had kunnen worden over de pensioenwijzigingen. Onze tekst over winstrealisatie en personele consequenties gaf kennelijk een onjuist beeld en bracht volgens de directie onnodige onrust. Want hoewel het nog niet voor alle regios geldt ziet men dat het beter gaat en doet men er alles aan die stijgende lijn vast te houden. Het ligt niet in onze lijn onnodige onrust te zaaien. Wel zullen we vraagtekens blijven plaatsen, ook bij Yarden!

Vragen?
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze info neem dan contact op bestuurder Arie Kasper, tel: (035)6460580. Email: a.kasper@cnvdibo.nl