Gemeente Woerden

Hoofdweg Zegveld op de schop

21 mei informatieavond
Binnenkort start de gemeente met uitgebreide werkzaamheden aan de Hoofdweg tussen Woerden en Zegveld. De weg wordt opgehoogd en heringericht. Ook neemt de gemeente maatregelen om de veiligheid te verbeteren. De Hoofdweg is de enige verbinding tussen Woerden en Zegveld. Al met al een uitgebreide operatie die langere tijd gaat duren en een zorgvuldige aanpak vraagt. Het is belangrijk dat de inwoners van Zegveld goed op de hoogte zijn van de plannen en weten waar ze met hun vragen terechtkunnen. Daarom organiseert de gemeente voor alle geĂŻnteresseerden op woensdag 21 mei een informatieavond in Zegveld.

De werkzaamheden
Het hele project betreft de Hoofdweg vanaf de aansluiting op de Milandweg tot aan de komgrens. Door een bodemvervuiling ter hoogte van Hoofdweg 3 staat de aanpak van dit wegstuk later gepland. Het gedeelte waar het nu om gaat loopt van de Nieuwstraat tot aan de kom. Omdat het noodzakelijk is de weg open te houden voor verkeer kan het hele traject niet tegelijkertijd op de schop. Steeds wordt een gedeelte van de weg onder handen genomen. De weg wordt opgehoogd en opnieuw geasfalteerd. Ook de trottoirs en het fietspad worden verbeterd. Tegelijkertijd worden zowel de riolering als de beschoeiing aan de Hoofdweg vernieuwd.

Meer informatie
De werkzaamheden van het eerste gedeelte starten begin juni en duren enkele maanden. Een lange periode waarin de gebruikers van de weg en de omwonenden onvermijdelijk met overlast te maken hebben. Tijdens de informatieavond op 21 mei wordt uitgebreid ingegaan op de werkzaamheden die voor 2003 gepland staan, de te verwachten overlast en de maatregelen die de gemeente heeft genomen om deze overlast te beperken. Tevens kunt u kennismaken met de personen die u ook tijdens de uitvoering nog kunt benaderen met vragen. In gesprek met u probeert de gemeente eventuele knelpunten zo goed mogelijk op te lossen.

Informatieavond Herinrichting Hoofdweg Zegveld
Woensdag 21 mei
De Gasterij Milandhof
Middenweg 2, Zegveld
De avond begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 is de zaal open.