Gemeente Den Helder

14-05-2003 Straatvoetbal in Den Helder
Sinds eind vorige week wordt in vier wijken in onze stad een straatvoetbaltoernooi gehouden voor kinderen tot en met twaalf jaar. Op initiatief van de zaalvoetbalvereniging TZV wil Sportservice Den Helder de jeugd weer ouderwets laten voetballen op straat. Op 9 en 14 mei zijn er al wedstrijden gespeeld. Vrijdag 16 mei volgen nog wedstrijden in De Schooten bij Vrede en Vrijheid, en woensdag 21 mei in Nieuw Den Helder op de parkeerplaats van FC Den Helder. Zaterdag 24 mei is de finale op het Julianaplein.

Saai?
Jongeren klagen altijd dat het zo saai is in Den Helder. Daar doen wij als JAR graag wat aan. Vandaar dat we deze week aandacht besteden aan het straatvoetbaltoernooi. Maar wat vinden de jongeren er nu eigenlijk zelf van? Kevin Goedee heeft dit eens nagevraagd. De meningen zijn over het algemeen positief. Zelf vindt hij het een goed initiatief, maar vindt het jammer dat het maar in vier wijken is. Misschien is het een idee voor de toekomst om het in alle wijken te doen, al denk ik dat dit ook wel het doel is van Sportservice Den Helder. Ik denk dat het een goede manier is om de jongeren weer aan het sporten te krijgen, want men zegt dat dit toch een groot probleem is. Als ik nog op de basisschool zou zitten, zou ik zeker mee doen! Helaas, ik zit al op het voortgezet onderwijs.

Voor meer informatie over het straatvoetbaltoernooi kun je contact opnemen met Sportservice Den Helder, telefoon 0223-684726 of e-mail: info@sportservicedenhelder.nl/ tpj.vanderweide@quicknet.nl. Sportservice Den Helder heeft ook een eigen website: www.sportservicedenhelder.nl.

De JongerenAdviesRaad (JAR) bestaat uit een groep jongeren van 14 tot 23 jaar die de gemeente advies geeft over alles wat jongeren uit Den Helder jou dus! aangaat. Van het uitgaangsleven tot het meer serieuze werk Daarnaast organiseert de JAR activiteiten in samenwerking met jongerenorganisaties.

In contact komen met de JAR?
www.jardenhelder.nl
info@jardenhelder.nl
« terug